DEN BOSCH - Almere City FC is goed begonnen aan de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij directe concurrent FC Den Bosch is het spel niet altijd even goed, maar is de ploeg van trainer Ole Tobiasen slimmer dan FC Den Bosch in de strijd om de drie belangrijke punten. Punten die aan het einde van de rit doorslaggevend kunnen zijn in de strijd om plaatsing voor de play-offs.


Alle goede bedoelingen ten spijt, komt de equipe van Tobiasen razendsnel op achterstand in De Vliert. De klok tikt pas net de vijfde minuut aan wanneer Junior van der Velden uit een hoekschop raakt kopt. FC Den Bosch is in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. ,,Ik vond dat wij dramatisch uit de kleedkamer kwamen”, is ook de hoofdtrainer duidelijk in zijn commentaar. ,,Pas later in het duel zag ik het geloof terugkomen en hebben we ons teruggeknokt in de wedstrijd.”

Na twintig minuten herstelt City zich. Eerst ziet Delvechio Blackson een hard afstandsschot via de onderkant van de lat uit het doel spatten, maar even later is het wel raak. Hammouti zet goed door op de rechterflank en stelt Anass Ahannach in staat om de 1-1 aan te tekenen.

Diezelfde Ahannach is vlak voor rust dicht bij een tweede treffer, wanneer James Efmorfidis de bal scherp het zestienmetergebied in draait. De middenvelder krijgt half duikend zijn voet tegen de bal, maar doelman Wouter van der Steen kan redding brengen.

In het tweede bedrijf loopt het beter aan Flevolandse zijde en dat resulteert na een uur spelen in de verdiende 1-2. Thomas Verheydt speelt zichzelf vrij met een mooie beweging, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door de Bossche doelman. In tweede instantie geeft hij de bal voor en kan James Efmorfidis met het hoofd zijn ploeg op voorsprong koppen.

Efmorfidis (gekeerd schot) en Verheydt (kopbal die naast gaat) krijgen daarna twee aardige mogelijkheden om het treffen vroegtijdig te beslissen, maar slagen daar niet in. Het gevolg is dat Joshua Smits aan de andere kant nog aan het werk moet en het soms net een flipperkast is in het Almeerse strafschopgebied. Ditmaal houdt City echter stand en worden de drie punten uit het vuur gesleept.

,,Het voelt heel goed om ditmaal aan de goede kant van de score te staan”, glimlacht Tobiasen. ,,We hebben eerder dit seizoen regelmatig complimenten gehad over ons spel, maar dan stonden we met lege handen. Vandaag was het niet mooi, maar winnen we wel. Daar ben ik blij mee.”

Volgende week wacht er voor Almere City FC weer een belangrijk duel om de play-offs. Dan speelt het thuis tegen Jong FC Utrecht. Kaarten voor dit belangrijke duel zijn te verkrijgen via de ticketsite.

FC Den Bosch - Almere City FC 1-2 (1-1)
5. Van der Velden 1-0
23. Ahannach 1-1
61. Efmorfidis 1-2