HELMOND - Almere City FC heeft voor het eerst in twee maanden weer eens een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Helmond Sport zegevierde de ploeg van Getjan Verbeek met 1-2. Alle doelpunten vielen voor rust.

Jonas Arweiler was de gevierde man aan Almeerse kant. In het eerste kwartier werd de aanvaller twee keer in het strafschopgebied aangespeeld en beiden keren wist hij doeltreffend af te ronden. Op slag van rust is he Jelle van Landschoot die namens de thuisploeg de aansluiting vind: 1-2.

In de tweede helft wordt het rommelig. Helmond Sport dringt aan, maar zonder overtuiging en Almere City weet niet om te gaan met de ontstane ruimte. Hierdoor kunnen de circa vijftig meegereisde supporters uit Almere voor het eerst sinds 4 september weer eens juichen.