ALMERE - Met maar liefst vier treffers heeft Almere City FC vrijdagavond weten te winnen van Eredivisieclub RKC Waalwijk. Dankzij doelpunten van Thomas Verheydt, Shayon Harrison en twee van Mees Kaandorp werd het in het Yanmar Stadion 4-2.

Ook deze wedstrijd wordt er met aangepaste speeltijd gespeeld, net zoals dat vorige week in het duel tegen ADO Den Haag het geval was. De eerste groep spelers speelt eerst 45 minuten en daarna nog eens een kwartier, de tweede groep daarna nog 45 minuten.

Al vroeg komt City tot kansen in het Yanmar Stadion. Door geklungel van RKC-doelman Kostas Lamprou krijgen zowel Ryan Koolwijk als Xian Emmers de kans om de score te openen, maar beiden laten dat na. Niet veel later is het echter wel raak. Thomas Verheydt kopt een corner van Koolwijk bij de eerste paal feilloos binnen en maakt er 1-0 van.

Een minuut of tien later is het echter alweer gelijk als Nando Röstlinger de bal namens de Brabanders binnen werkt. Na de rust lijkt RKC Waalwijk de wedstrijd naar zich toe te trekken en komt het ook op voorsprong. Vlak voor de wisseling van de wacht op het veld is het Anas Tahiri die de Waalwijkers op 1-2 zet.

Met elf nieuwe spelers aan Almeerse zijde veert de wedstrijd weer op. Jelle Goselink krijgt als eerste de kans op de gelijkmaker maar zijn harde schot wordt gekeerd door de keeper. Slechts een seconde of twintig later is het echter alsnog raak als Mees Kaandorp de bal uitstekend binnen schiet.

Daarna lijkt City ontketend. Shayon Harrison krijgt na een werkelijk schitterende aanval over veel schijven de ultieme kans op de derde voor de thuisploeg, maar kopt nét naast. Even later is de Engelse spits echter wel doeltreffend als hij wat gelukkig de bal voor de voeten krijgt maar wel snoeihard binnenschiet voor de 3-2.

De aanwezige toeschouwers krijgen daarna nog een toetje. Tien minuten voor tijd maakt Mees Kaandorp zijn tweede, nadat hij prachtig wordt weggestoken en de bal uitstekend binnenschiet. Daarmee pakt Almere City FC een nieuwe oefenzege, nadat eerder in de campagne de amateurs van DWS en competitiegenoten Jong FC Utrecht en Jong Ajax opzij werden gezet.

Volgende week is er tweemaal topvoetbal te bewonderen in het Yanmar Stadion. Op donderdag 20 augustus neemt City het op tegen FC Den Bosch in een wedstrijd die geheel in het teken staat van 15 jaar profvoetbal in Almere. Op zaterdag 22 augustus komt FC Groningen, wellicht met Arjen Robben in de selectie, naar het Yanmar Stadion voor de laatste oefenwedstrijd van Almere City FC.

Tickets voor beide duels zijn verkrijgbaar voor seizoenkaarthouders op tickets.almerecity.nl.