ALMERE - Almere City FC heeft de goede reeks van de laatste weken voortgezet door in eigen huis met 2-1 te winnen van FC Dordrecht. De ploeg van Alex Pastoor klimt daardoor naar een gedeelde vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.


De eerste twee doelpunten vielen snel in het Yanmar Stadion. Stije Resink bracht de thuisploeg na twee minuten al op voorsprong met een rake kopbal uit een corner. Dezeelfde Resink beging kort hierna een overtreding op Camara waarna samuele Longo vanaf de strafschop stip gelijk maakte.

Almere City had daarna het meeste balbezit, maar moest beducht zijn op de counters van de gasten waarbij de beide keepers, Bakker van Almere en Bossin van Dordrecht, zich konden laten gelden. De thuisploeg kreeg de beste kans om op voorsprong te komen toen men ook een strafschop kreeg. Jeredy Hilterman kreeg de bal in eerste instantie niet langs keeper Bossin, maar omdat die te vroeg had bewogen moest deze over worden genomen. De tweede poging van Hilterman eindigde op de paal. Vijf minen voor tjd pakte Almere City echter alsnog de winst toen Anthony Limbombe, op aangeven van invaller Akujobi, de 2-1 tegen de touwen schoot.