AMSTERDAM - Almere City FC heeft in een besloten oefenwedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen NEC Nijmegen . Op het prachtige sportcomplex van Only Friends in Amsterdam maakte de ploeg van Robert Molenaar vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. ,,Tijdens de voorbereiding kijken we niet zo nadrukkelijk naar de resultaten, maar voor het gevoel is het uiteraard wel lekker”, aldus de oefenmeester.

De Flevolanders speelden in Amsterdam een hele aardige eerste helft. City had een licht veldoverwicht en creëerde ook de nodige kansen. De grootste daarvan was voor Torino Hunte, die na een dieptepass één op één werd gezet met de doelman van NEC. De rappe aanvaller stuitte echter op de keeper.

Na 35 minuten was het alsnog raak. Op aangeven van Ricardo Kip kon Stijn Meijer de 1-0 binnen werken, wat ook gelijk de ruststand betekende. In de tweede helft werd het spel van City wat slordiger en zette NEC de wedstrijd in een kwartier tijd naar haar hand.

Daar hadden de Nijmegenaren overigens wel een te betwisten strafschop voor nodig. Agil Etemadi tikte de bal met zijn handen het zestienmetergebied uit, maar de doelman werd teruggefloten door de dienstdoende arbiter voor een vermeende overtreding. Ole Romeni tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker, waarna Joey van den Berg luttele minuten later uit een hoekschop de 1-2 binnen kopte.

In de slotfase van de wedstrijd richtten de Almeerders zich weer op en gingen zij nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor tijd. De ingevallen Joshua Zimmerman werd op volle snelheid naar de grond getrokken, waarna ook Almere City FC een strafschop kreeg. Kenneth Aninkora hield het hoofd koel en bepaalde de eindstand op 2-2.