EINDHOVEN - Met een 5-2 nederlaag op bezoek bij PSV heeft Almere City FC het voetbaljaar 2018 in mineur afgesloten. De ploeg van trainer Michele Santoni is hierdoor, ondanks een voortvarende competitiestart, behoorlijk afgegleden op de ranglist van de Keuken Kampioen Divisie aangezien het uit de laatste zes wedstrijden slechts twee punten wist te halen.

In Eindhoven was de Almeerse formatie feitelijk na één helft al kansloos toen het al op een 3-0 achterstand stond. Joel Piero, die totaal vier treffers wist te maken voor de thuisploeg, voerde na rust de score verder op. Pas in de slotfase mocht Almere City, al was het slechts voor de statistieken twee keer tegen scoren.

Almere City FC hervat de competitie op 13 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Jong PSV - Almere City FC 5-2 (3-0)