ENSCHEDE - Almere City FC is onverrichterzake teruggekomen van de lange reis naar Enschede. In De Grolsch Veste lijdt de ploeg voor de tweede keer op rij een nederlaag. Een vroeg doelpunt bepaalt de 1-0 eindstand, ondanks fel aandringen van de bezoekers.

FC Twente is de eerste 30 minuten heer en meester in eigen huis. Almere City FC lijkt in de beginfase erg onder de indruk van de 25.400 bezoekers in De Grolsch Veste en laat zich in die periode de kaas van het brood eten. Binnen tien minuten is het dan ook raak voor de ploeg van Marino Pusic. Via een vernuftig passje met de hak wordt Tom Boere in stelling gebracht en hij verschalkt met een halve omhaal doelman Plattel.

Na een half uur spelen gooit Almere eindelijk de schroom van zich af en heeft het een aantal kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Niek Vossebelt duikt op voor keeper Drommel, maar laatstgenoemde verrichte knap reddingswerk. Dat mag ook gezegd werden over het verrassende schot van Yoeri Loen, dat de goalie maar ternauwernood overtikt.

Na de theepauze neemt de ploeg van Michele Santoni opnieuw het initiatief, maar kan het de code van de Twentse kluis niet kraken. Ook troef Torino Hunte, die met nog dertig minuten te spelen zijn debuut maakt, krijgt de Twentenaren niet klein. Een formidabele passeerbeweging op de achterlijn strandt in alle schoonheid.

Het laatste kwartier gaat Almere City FC tactisch meer risico nemen in de hoop iets te forceren. Santoni brengt Stijn Meijer en Ricardo Kip in het veld en die zet lijkt Almere City FC tien minuten voor tijd alsnog een punt op te leveren. Met één van zijn eerste acties mag Kip alleen doorsteken naar het doel, maar zijn doelpuntrijpe actie blijft onbekroond. Als ook de vervolgactie van Kevin Luckassen geen doelpunt oplevert, is de nederlaag onafwendbaar.

FC Twente - Almere City FC 1-0 (1-0)