UTRECHT - Almere City FC heeft het laatste restje hoop op rechtstreekse promotie in leven gehouden door de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht te winnen. Aangezien De Graafschap twee punten liet liggen komt alles komende woensdag aan op de laatste speelronde. Almere City dat twee punten achterstand heeft speelt dan thuis tegen Jong PSV terwijl De Graafschap in eigen huis Helmond Sport ontvangt.


De ploeg van Jeroen Rijsdijk deed in Utrecht in ieder geval wat het moest doen al ging dat in eerste instantie niet op voor Thomas Verheydt die een strafschop miste door de bovenkant van de lat te raken. Almere City kreeg even later een nieuwe strafschop te nemen en nu liet Verheydt de eer aan Daniël Breedijk die wel koelbloedig bleek. Terwijl de gasten heersen wordt de thuisploeg eenmaal gevaarlijk via Alou die op de paal mikt. Geheel terecht brengt John Yeboah kort hierna de stand op 0-2.

De tweede helft is nauwelijks op gang als de Utrechtse beloften toch wat terugdoen via Odysseus Velanas. De Almeerders hebben het hierna even moeilijk, maar een klein kwartier voor tijd weet Ilias Alhaft voor de definitieve beslissing te zorgen: 1-3.