ALMERE - Almere City FC speelt vrijdagavond de eerste uitwedstrijd in een serie van twee. De jacht op de derde driepunter in evenzoveel weken vindt plaats in Waalwijk, tegen het RKC van voormalig Almere City-trainer Fred Grim. Het belooft een spannende partij te worden, want de Waalwijkers zijn in vorm. Alle vijf de wedstrijden die de Brabanders na de winterstop speelden werden in winst omgezet.

Almere City FC heeft inmiddels ook twee keer op rij gewonnen. Het spel was weliswaar niet altijd even flitsend, de punten zijn er wel en dat biedt perspectief. ,,Uiteraard willen we graag mooi voetbal spelen, maar wanneer dat niet lukt moet je in ieder geval strijd leveren. Ook dat is een manier om een resultaat veilig te stellen”, aldus trainer Michele Santoni.

Wat ook perspectief biedt, zijn de wedstrijden die Almere City FC de afgelopen seizoenen tegen RKC speelde. De laatste keer dat de Brabanders wonnen, was in het seizoen 2015/16. Vorig seizoen werd het in Waalwijk liefst 0-4 voor City. Één van de doelpuntenmakers in die wedstrijd was oud-RKC’er Jergé Hoefdraad.

Zege in Almere

Eerder dit seizoen werd het in Almere 2-1 voor de ploeg van Santoni. Middenvelder Niek Vossebelt scoorde aan het eind van een prima eerste helft de openingstreffer. Een kwartier voor tijd lukte het RKC Waalwijk via invaller Jari Koenraat om de gelijkmaker binnen te schieten, maar vijf minuten later stond Almere weer op voorsprong. Vossebelt bekroonde een goede wedstrijd met zijn tweede goal van de avond.

Sylla Sow gevaarlijk

Ondanks de gunstige statistieken zal het geen makkelijke pot worden, want de ploeg uit Waalwijk is in vorm. Na de winterstop werden er vijf speelrondes afgewerkt in de Keuken Kampioen Divisie en RKC veroverde daarin de volle buit. De Nederlands-Senegalese winteraankoop Sylla Sow, overgekomen van Jong FC Utrecht, is daar op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor. Hij maakte in vijf wedstrijden al drie goals en gaf ook nog eens drie assists.

Weerzien

Voor verdediger Guy Ramos is RKC Waalwijk een voormalige club. Hij speelde daar twee seizoenen, van 2011 tot 2013. Ook buitenspeler Jergé Hoefdraad is bekend met de club. In Waalwijk voetbalde hij in het O19-elftal en voor Jong RKC. Na vier optredens in de hoofdmacht verliet hij in 2008 de Brabantse club.

Een aantal Waalwijkers herkent juist in Almere City FC zijn voormalig werkgever. Linksback Paul Quasten speelde drie seizoenen in het Yanmar Stadion en werd in de zomer van 2017 transfervrij overgenomen door de ploeg in het blauw-geel. Spits Ezra Walian wordt dit seizoen verhuurd aan RKC.