ALMERE - Almere City FC neemt één van de talenten van Champions League-finalist Tottenham Hotspur over. Aanvaller Shayon Harrison, in de Premier League 2 goed voor 24 doelpunten in 48 duels, tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar en ligt dus in ieder geval vast tot de zomer van 2021.

De 22-jarige Harrison maakte op 25 oktober 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van de Spurs tegen Liverpool in de EFL Cup. De afgelopen drie seizoenen werd hij door zijn broodheer verhuurd om ervaring op te doen, nadat hij in de O23 nadrukkelijk zijn kwaliteiten had laten zien. Meest recentelijk speelde hij voor Melbourne City in de Australische A-league. In zijn halve seizoen Down Under kwam hij in elf wedstrijden tot vier doelpunten.

Shayon had de ploegen deze transferwindow voor het uitkiezen en kon ook bijtekenen bij Tottenham Hotspur. Mede op basis van de goede ervaringen van ex-teamgenoot én voormalig Almere City-spits Vincent Janssen, die bij de Lilywhites twee seizoenen lang met hem op het trainingsveld stond, koos de Engelsman met Jamaicaanse roots echter voor Almere.

,,Ik ben erg blij om hier te zijn”, reageert Harrison. ,,Ik denk dat de manier van voetballen in Nederland goed bij mij past en dat ik mijzelf bij Almere City FC optimaal verder kan ontwikkelen. De staf en spelers hebben mij al warm welkom geheten. Ik hoop dit seizoen zoveel mogelijk doelpunten te maken en de club te helpen in de strijd om promotie.”

Algemeen directeur John Bes: ,,We zijn geweldig trots dat een dergelijke speler voor Almere City FC kiest. Het spreekt voor zich dat Harrison ook een ander, op korte termijn financieel aantrekkelijker, pad had kunnen kiezen. Het feit dat hij dat niet heeft gedaan en kiest voor ons ontwikkelplan zegt veel over de status van onze club, maar misschien nog wel meer over de mentaliteit van Harrison en professionaliteit van zijn zaakwaarnemers. Hiernaast gaat er ook veel dank uit naar Mark Ruijl (PlayerConnect) voor de prima bemiddeling en naar Vincent Janssen voor zijn positieve bijdrage aan het tot stand komen van deze deal.”

Hoofdtrainer Robert Molenaar is verheugd met de komst van de aanvaller: ,,Shayon is een snelle speler, die bovendien balvaardig is. Uit onze gesprekken bleek dat dat hij zich niet alleen bereid toont om hard te werken op het veld, maar ook daarbuiten om zichzelf verder te ontwikkelen.”