NIJMEGEN - Almere City staat in ieder geval de komende 24 uur aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen wist zondagavond met het kleinst mogelijke verschil te winnen van NEC (0-1).

Toch was het de thuisploeg dat in de eerste helft de beste kansen kreeg onder meer via Joep van der Sluijs (paal) en Elayis Tavsan.

Na de rust namen de gasten het heft in handen en na een klein uur belandde een corner van voormalig NEC-speler Ryan Koolwijk op het hoofd van Damon Mirani die raak kopte. Nadien wist Almere City het duel gecontroleerd uit te spelen en gaf het nauwelijks nog iets weg.

Almere City FC heeft een punt voorsprong op NAC dat maandag in actie komt tegen Jong FC Utrecht en aan een gelijkspel genoeg heeft om de leiding weer over te nemen.