ALMERE - Almere City beleeft momenteel een gouden week in de Keuken Kampioen Divisie. In acht dagen werd er driemaal gewonnen door de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen. Maandagavond was Helmond Sport het laatste slachtoffer: 3-0. Daardoor stijgen de Flevolanders naar de zesde plaats op de ranglijst en gaan zij samen met Sparta foutloos aan kop in de vierde periode.

De cijfers zijn zelfs nog mooier, want het was ook nog eens de derde clean sheet op rij. Een extra opsteker voor doelman Agil Etemadi en zijn defensie. Dat neemt niet weg dat oefenmeester Tobiasen na afloop van het duel met Helmond Sport direct het enthousiasme temperde. ,,Qua resultaat staat hier uiteraard een heel tevreden trainer, maar over het spel zelf ben ik niet tevreden. Ik constateerde veel vermoeidheid in de ploeg, maar dat zit tussen je oren. Voor mijn gevoel zat er namelijk nog veel meer in. Maar lelijke wedstrijden winnen is natuurlijk extra mooi meegenomen.”

Het duel in het Yanmar Stadion kent inderdaad een weinig enerverend begin. Alleen Youri Loen kan Helmond-keeper Stijn van Gassel aan het werk krijgen, maar laatstgenoemde weet zijn doel schoon te houden in de openingsfase. Na een half uur verandert het spelbeeld en na enkele schietkansen voor James Efmorfidis volgt vervolgens ook de openingsgoal voor de thuisploeg. Na een fantastische individuele actie van Moustapha Seck op de linkerflank, wordt zijn voorzet door Ilias Alhaft achter het standbeen langs het doel in gewerkt. De stadionspeaker kon dat in eerste instantie niet goed waarnemen en gaf het doelpunt aan ‘nummer 99, uit de kluts’.

,,Ik kon daar wel om lachen”, glundert Alhalft. ,,Natuurlijk ben ik blij dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg. Ik heb mijn draai gevonden en doe mijn stinkende best, al zijn er nog zat verbeterpunten.”

Ook na rust is Almere City FC vurig, en dat levert nieuwe kansen op voor Efmorfidis en Alhaft. Na een goed uur spelen valt de bevrijdende 2-0, als een voorzet van diezelfde Alhaft blijft hangen in het zestienmetergebied. Invaller Jergé Hoefdraad, die al snel de geblesseerd uitgevallen Ricardo Kip verving, schiet hard de tweede treffer tegen de touwen.

Helmond Sport weet daar weinig dreiging tegenover te stellen en krijgt pas een kwartier voor tijd haar eerste – en enige – grote kans. Tibeau Swinnen schiet vanuit de hoek hard op doel, maar zijn inzet wordt knap gekeerd door Agil Etemadi. Dat moment doet de Almeerse motor echter niet haperen, want even later wordt het ook nog 3-0. Een vrije trap van Youri Loen wordt vanuit een lastige positie door aanvoerder Mirani met een boogbal binnen gekopt. Het slotakkoord van een fijne avond, waarop Niek Vossebelt na een periode van twee maanden blessureleed zijn rentree maakt binnen de lijnen.,

,Het is mooi dat we gedeeld koploper zijn in de vierde periode”, vervolgt Alhaft. ,,Als we zo doorgaan zien we aan het einde van de rit wat het ons oplevert. Het is belangrijkste is dat we nu doorpakken en dat we er vrijdag weer staan.”