ALMERE - Zaterdag vond bij World of Weights in Almere het officiële NK Gewichtheffen Masters plaats. Ruim 65 lifters van 30 jaar en ouder mee streden voor de nationale titel.


De Almeerse afvaardiging gooide hoge ogen door twee gouden en een zilveren medaille te bemachtigen. Tirta van der Heijden - Suanda won zilver bij de dames tot 64kg. Fabio Hiroki en Albert Boor wonnen bij de heren beiden goud, respectievelijk in de -61kg en -89kg.

Luide kreten
Het is even anders dan bij de gemiddelde sportvereniging, maar zeker niet minder spectaculair. De atleten krijgen slechts drie pogingen om de meeste kilo's te verzetten bij de onderdelen 'snatch' en 'clean & jerk'.

Gedurende de sessie gaat het gewicht alleen maar omhoog, en zo ontstaat er dus een tactisch spel. Zet je gelijk een score op het bord, of pak je meer rust en probeer je een zwaarder gewicht te tillen? Het houdt het publiek de hele dag geboeid. De kreten die de gewichtheffers uitslaan tijdens het liften worden zo nu en dan zelfs overtroffen vanuit de zaal.

Zware dag voor Boor
"De deelnemers hebben het beste uit zichzelf gehaald vandaag", glimlachte Boor na afloop, voor wie de dag lang was. Na 's ochtends al geholpen te hebben met de opbouw van het evenement, sloot hij af met de hoogste score van de dag: 102kg bij de snatch en 130kg bij de clean & jerk.