ALMERE - Een uitstekende avond voor Almere City FC. De ploeg van trainer Michele Santoni versloeg FC Eindhoven in het eigen Yanmar Stadion en slaat daarmee een gaatje met de Brabanders en achtervolger NEC. Een belangrijke zege dus in de strijd om de play-offs. ,,Maar het is nu wel zaak dat we tot het einde van de competitie wekelijks dit niveau halen”, aldus de oefenmeester.

Het duurde even tot de wedstrijd echt tot ontbranding kwam. De eerste grote kans in het duel was voor Stijn Meijer. Nadat een schot van Bram van Vlerken nog werd gekeerd door de Eindhovense doelman, leek de goal open te liggen voor de spits. Het publiek veerde al op en eigenlijk telde iedereen hem al, maar de inzet van Meijer werd door Collin Seedorf op knappe wijze van de lijn gegleden.

Op dat moment had City al een tegentreffer te verwerken gehad. Aanvoerder Tim Receveur, die nota bene zijn 100ste wedstrijd namens Almere City FC speelde, moest al na tien minuten met een blessure het veld verlaten. ,,Het is zo kort na de wedstrijd nog niet in te schatten wat Tim precies heeft, maar op het eerste oog lijkt het niet zo heel ernstig”, aldus Santoni.

Na 22 minuten viel de goal voor de thuisploeg wel. Ilias Alhaft draaide goed weg bij zijn opponent en plaatste de bal keurig in de verre hoek. Op basis van de eerste helft was die voorsprong verdiend. De ploeg van Santoni kreeg weliswaar niet zo gek veel kansen, maar er ging wel de meeste dreiging vanuit.

Ook na rust was Almere City FC de bovenliggende partij. Toch duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de overwinning werd veiliggesteld. Alhaft kwam vrij voor de keeper te staan en krulde de bal prachtig in de bovenhoek. Daarmee scoorde hij zijn tweede goal van de avond.

,,Natuurlijk ben ik hartstikke blij”, glunderde de matchwinner na het laatste fluitsignaal. ,,Dit is een belangrijke teamprestatie. Natuurlijk geven mijn goals een goed gevoel, want ik was al een tijdje op zoek naar doelpunten. Ik train er veel op, zodat het een soort automatisme wordt. Gelukkig vielen de ballen vandaag goed. Welke goal het mooiste was? De eerste was bevrijdend, maar de tweede was mooier.”

Ondanks dat Alhaft een sterke wedstrijd speelde en door de supporters werd verkozen tot Boss of the Match, is hij nog niet tevreden. ,,Het kan namelijk altijd beter. Volgende week wil ik er drie maken. We weten dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen, dus ook tegen MVV moeten we weer honderd procent geven.”

Juist dat punt stipte Michele Santoni ook nog even aan. ,,Deze overwinning is natuurlijk fijn, maar als ik zie hoe we vandaag voor de dag komen dan word ik nog chagrijniger over de nederlaag tegen NEC. Wanneer wij met deze instelling spelen, verliezen we immers niet met 5-0 in Nijmegen. Laten we het maar op jeugdige ‘druistigheid’ houden.”

Vrijdagavond werd de overwinning dus wel veiliggesteld. ,,Het is mooi dat we ons als team hebben kunnen revancheren”, besluit Alhaft.