ALMERE - De wedstrijd tussen Almere City FC en SC Heerenveen heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. In het Yanmar Stadion eindigde het in 1-1.

Bij SC Heerenveen stond Noppert weer eens onder de lat. Veel kreeg de Fries niet te doen in de teleurstellende eerste helft en hetzelfde ging op voor zijn collega Bakker aan de overkant.

Na rust werd het duel wel een stuk vermakelijker. Het was direct raak voor de ploeg van Alex Pastoor via Hansen en de thuisploeg leek ook op weg naar een tweede treffer. Toch was het Sahraoui die de score weer gelijktrok en een minuut later kreeg hij een enorme kans op meer. Heerenveen had de winst helemaal voor het grijpen toen Haye mocht aanleggen voor een penalty, maar Bakker tikte de bal knap uit de hoek.

Koopmeiners kreeg in het slot nog rood, maar Almere gaf niets meer weg en lijkt met de behaalde 34 punten nu zeker te zijn van handhaving.