ALMERE HAVEN - De pop-up store van Uitgeverij Zwijsen is een feit. In boekhandel The Read Shop van Eric Herni in Almere-Haven bekijk, ervaar en koop je sinds begin maart alle educatieve spellen van Zwijsen, waaronder spellen van de merken Dolfje Weerwolfje, De Gorgels, Veilig leren lezen, Rompompom en Woezel & Pip.

Ouders kopen graag in fysieke winkels

Met de opening van deze shops, sluit Zwijsen aan op de behoefte van klanten om in fysieke winkels hun aankopen te doen. Uit recent onderzoek van Qrius* blijkt dat meer dan de helft van de ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, spellen koopt in de winkel. Online koopt maar 15% van de ouders een spel. De belangrijkste redenen hiervoor zijn: een groot assortiment in de fysieke winkel, een betrouwbare winkel en specialistische kennis. Bijna de helft van ouders koopt meer dan één keer per jaar een educatief spelletje.

The Read Shop Almere-Haven over de pop-up store:
'De spellen van Zwijsen zien er mooi en verzorgd uit, dat zorgt ervoor dat ik ze graag in onze winkel laat zien', vertelt Eric Herni, eigenaar van The Read Shop in Almere-Haven. 'De pop-up store is leuk, omdat de hoeveelheid spellen aantrekkelijk is. Ik denk dat klanten dat als een voordeel zien: veel keuze. Daarnaast is het op dit moment helemaal een uitkomst nu kinderen uit de basisscholen voorlopig thuis moeten blijven en de ouders niet altijd weten hoe zij hun kinderen voor grote achterstanden kunnen behoeden.'

Vraag naar educatieve materialen
Annette Sluiter (fondsredacteur edutainment bij Zwijsen): 'Er is veel vraag naar educatieve materialen voor thuis. Steeds meer ouders willen met hun kinderen aan de slag. Bijvoorbeeld als kleuters vroegtijdig willen leren lezen. Ook zijn de educatieve spellen geschikt om talenten verder te ontwikkelen of achterstanden te voorkomen. Maar met een spelletje kun je ook gewoon lekker thuis oefenen omdat het leuk is! Behalve dat onze spellen aansluiten bij school vinden we het fun-element ook heel belangrijk. Met de Zwijsen pop-up stores hopen we het oriënteren op onze thuismaterialen nóg toegankelijker te maken.'


De spellen van Zwijsen
De kinderspellen van Zwijsen zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en voor iedere doelgroep is er een ander character. Daarnaast sluiten de spellen helemaal aan bij wat kinderen leren op school. Zo ontwikkelt Zwijsen speciaal voor kinderen in groep 1 en 2 Rompompom-spellen. Deze spelletjes sluiten aan bij Schatkist, het meest gebruikte totaalaanbod voor kleuters op Nederlandse scholen. Speciaal voor kinderen in groep 3 maakt Zwijsen spellen die 100% aansluiten bij Veilig leren lezen. Hiermee leert 80% van de kinderen in groep 3 lezen.