ALMERE - Via Duurzaam Almere ontvang je de hele maand juli tips en adviezen over slim omgaan met drinkwater. Hoe kan je water besparen? Wist je bijvoorbeeld dat je met regenwater niet alleen jouw planten prima water kunt geven, maar ook je auto schoon kunt maken of ramen mee kunt lappen? Dat scheelt water uit de kraan en geld uit jouw portemonnee! Andere tips om water te besparen lees je op www.duurzaamalmere.nl.

Haal een gratis douchezandloper op bij het Energieloket Flevoland Door een minuut korter te douchen kan je zo'n 42 liter per persoon per week besparen! Kom langs bij het Energieloket en haal een gratis douchezandloper op. Bekijk bezoektijden op www.energieloketflevoland.nl.

Innovatieve oplossingen De Almeerse Upfall Shower heeft een slimme oplossing bedacht. Het water wordt onderin opgevangen in een klein reservoir en via een microfilter opgezogen. Tijdens de weg omhoog wordt het water gedesinfecteerd met behulp van UV-licht. Bovenin het systeem wordt het water aangevuld met een klein deel nieuw heet water, zodat het water op temperatuur blijft. Nog meer praktijkvoorbeelden vindt u op de kaart. Ook een duurzaam initiatief? Deel het op duurzaamalmere.nl

Geniet van water in Flevoland
Vakantie zonder vliegen? Geniet van de mooiste water uitjes in Flevoland. Volg @DuurzaamAlmere op facebook en twitter voor tips.