ALMERE -De zomer is nu echt begonnen en met de tropische temperaturen volgt ook bijna de start van de zomervakantie. Na een rustige periode in verband met de coronamaatregelen, kijkt Stad & Natuur nu vol goede moed uit naar een gezellige zomer! Kom langs bij één van de kinderboerderijen, ontdek op zondagen het Klokhuis, geniet van het terras bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders of kom de zomer vieren op Stadslandgoed de Kemphaan!


Naast dat het heerlijk wandelen is over het terrein van de Kemphaan valt er nog veel meer te beleven! Je kunt altijd op eigen gelegenheid de spannende speurtocht “Tijd voor Biodiversiteit” met Baron Vos lopen. Zwerf door het bos op zoek naar de opdrachten en leer ondertussen van alles over de natuur. Je kunt de speurtocht aanschaffen op de website: www.stadennatuur.nl.

Verder organiseert Stad & Natuur op donderdagen leuke workshops! Het thema voor deze zomer is griezelbeestjes en we gaan inzoemen op insecten. De eerste workshop vindt plaats op donderdag 9 juli en wordt een spannende waterbeestjes safari! Onder leiding van onderwaterexpert Erik Fakkeldij kun je met het hele gezin op zoek naar insecten die in en rond het water leven.

De week erna kun je op 16 juli naar de Kemphaan komen voor een workshop insecten tekenen. Je gaat de griezelbeestjes van heel dichtbij bekijken en gaat ontdekken of ze wel echt zo eng zijn als ze in eerste instantie lijken. Na afloop ga je met een prachtige tekening van je favoriete insect naar huis!

Dan een middag hoog bezoek bij Stad & Natuur! Op donderdag 13 augustus verwachten we niemand minder dan Jan Klaassen en Katrijn voor een bijzondere poppenkastvoorstelling speciaal over griezelbeestjes.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor alle workshops geldt dat alles buiten plaatsvindt, kleed je dus naar het weer. Ook moet je alle workshops van te voren online reserveren, moeten vooral ouders onderling afstand bewaren, wordt gebruik gemaakt van desinfectiemiddelen en blijf je bij klachten thuis. Voor alle maatregelen, informatie en het reserveren kijk op www.stadennatuur.nl.