ALMERE - Op zaterdag 20 en zondag 21 juli vindt Almere Floats weer plaats in Almere Centrum. Ook dit jaar staat het evenement garant voor volop waterplezier en zomerse activiteiten op en rond het Weerwater. Bezoekers kunnen zich uitleven met allerlei watersporten zoals kanoën, zeilen, suppen en grote aquarollers waarin je over het water kunt rollen. Voor de kleintjes zijn er een springkussen, radarbootjes en knutselworkshops. Op zondag 21 juli kan er vanaf eigen boten of vanaf de kade genoten worden van de beste beats tijdens Ally Blijft Drijven.

Waterglijbaan en springkussen

Een van de grote trekpleisters op de Esplanade is de gigantische waterglijbaan van maar liefst 27 meter lang. Deze glijbaan zorgt voor gegarandeerd verfrissend waterplezier. Naast de glijbaan staat ook een fantastisch springkussen klaar voor nog meer zomerpret.

Workshops en clinics

Voor degenen die altijd al benieuwd waren naar de onderwaterwereld, biedt Duikvereniging Narwal duikinstructies aan. Ontdek of duiken jouw nieuwe hobby kan worden. Tijdens Almere Floats kun je ook zeilen met de bootjes van Haddock Watersport. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, de zeilboten zijn perfect voor kinderen en beginners. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je de basis van het zeilen.

Voor de waaghalzen zijn er spannende surfclinics waarin je de kunst van het surfen kunt leren. Daarnaast kun je het water op in een fluisterbootje voor een rustige tocht over het Weerwater. Op de Esplanade kunnen dansliefhebbers meedoen met een Salsa Dance Workshop gepresenteerd door U Can Dance. Van half drie tot kwart over drie leren zij deelnemers de basispassen en draaien, terwijl Easy FM zorgt voor de perfecte zomerse deuntjes.

Knutselen en zandkastelen


Creatievelingen kunnen hun hart ophalen bij de knutselworkshops en het bouwen van zandkastelen. Deze activiteiten bieden een geweldige kans om samen met familie en vrienden onvergetelijke herinneringen te creëren.

Rondvaart

Ontdek Almere vanaf het water met een gratis rondvaart over het Weerwater. Stap aan boord en laat een ervaren gids je meenemen door de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Mis deze unieke ervaring niet.

Ally Blijft Drijven

Op zondag 21 juli is er 'Ally Blijft Drijven', waar een DJ vanaf een boot op het Weerwater zomerse deuntjes draait. Booteigenaren kunnen vanaf hun eigen boot genieten van de muziek en de feestelijke sfeer. Ook vanaf de wal kan het feest worden bijgewoond.

Voor beide dagen geldt dat een zwemdiploma verplicht is voor deelname aan alle wateractiviteiten. Deelname is gratis, maar geheel op eigen risico.

Voor meer informatie over het evenement, bezoek de evenementpagina. Deze zal ook regelmatig worden bijgewerkt voor eventuele aanvullingen of wijzigingen in het programma.