ALMERE - Thuisblijvers hoeven zich niet te vervelen deze zomer bij Oostvaardersplassen Almere. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma samengesteld met verschillende natuur- en cultuuractiviteiten in de buitenlucht. De activiteiten vinden allemaal plaats in of starten bij de grote festivaltent bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Kinderactiviteiten
Ook dit jaar worden bij het Natuurbelevingcentrum de WOW-middagen georganiseerd. Dit staat voor Wildernis Onder Water. Kinderen leren op woensdagmiddagen onder begeleiding alles over wat er leeft in en rond het water, gevolgd door een korte excursie of creatieve activiteit.

Op vrijdagmiddagen zullen er creatieve workshops worden gegeven door Kleur in Cultuur. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld aan de slag met natuurlijke materialen een workshop fotografie volgen.

Iedere zondagochtend is er in samenwerking met Paviljoen de Oostvaarders de Oostvaarders-praatjes. Tijdens een lekker ontbijtje kunnen kinderen luisteren naar de verhalen van bijzondere vertellers in de tent. Dit jaar o.a. een meedoe-muzietheaterstuk, een verhaal over bijen met insectenbingo en een verhaal met wajang-poppen waarbij kinderen zelf ook met de poppen mogen experimenteren.

Verschillende excursies
Vanuit Oostvaardersplassen Almere vertrekken sinds dit jaar een paar keer per week de nieuwe elektrische excursievoertuigen. Stap aan boord van de ecokar en ga met de gids het kerngebied van de Oostvaardersplassen in. Of ga tijdens ‘het magische uur’ mee op Gouden Fotosafari in een stoere elektrische buggy.

Daarnaast kun je weer extra vroeg je nest uit voor de vroege vogelwandeling, mee op roofvogelwandeling, alles leren over de kruiden uit onze natuur of mee met een nieuwe excursie: de Nieuw Land Experience. Een bijzondere ervaring met de boot, bus, te voet én VR.

Gevarieerd programma van ondernemers in de festivaltent
In de grote festivaltent zijn naast de kinderactiviteiten dit jaar ook verschillende sportactiviteiten, mindful-events en culturele activiteiten. Zoals XL Yin Yoga op dinsdagavonden, vintagemarkten, een poëzie-middag, klassieke muziek, een workshop speksteen bewerken of Mindful Fest.

Ondernemers, sportdocenten of workshopleiders die ook gebruik willen maken van onze faciliteiten kunnen contact opnemen met Muriël van der Wal info@vanderwal-projectmanagement.nl

Festival LOF
Op de laatste zaterdag van de zomervakantie, 27 augustus, is er weer Festival LOF. Een mindfulness-festival met dansen, yoga, muziek en verschillende workshops en lezingen. Van hoelahoep tot cacao-ceremonie, van lachworkshop tot lezing. Een gevarieerd festival voor mensen die geprikkeld willen worden en eens iets nieuws willen proberen.

De zomerprogrammering wordt nog verder aangevuld met culturele - en natuuractiviteiten. Kijk dus regelmatig op www.ovpalmere.nl om niks te missen. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en de gemeente Almere.