ALMERE - De laatste donderdag van de zomervakantie is het feest op de Kemphaan bij Stad & Natuur. Want op 25 augustus is er weer het jaarlijkse Zomerfestival, speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun ouders/verzorgers. Een middag boordevol activiteiten die allemaal in het teken staan van zintuigen en de wolf. Stad & Natuur organiseert dit festival in samenwerking met Kleur in Cultuur, CitySenses, Erik Fakkeldij en nog veel meer lokale kunstenaars en workshopleiders.


Het feest begint al voor het gebouw van Stad & Natuur, waar de kinderen een eigen wolvenmasker of rood kapje kunnen knutselen. Verkleed als de wolf of Roodkapje gaan ze vervolgens op pad door het Zintuigenbos. Daar valt van alles te ontdekken over hun eigen zintuigen én die van de wolf.

Net als een echte wolf

Want waarom heeft de wolf eigenlijk zulke grote ogen? Waarom is zijn snuit zo groot? En hoe komt het dat dit dier nooit struikelt? In het Zintuigenbos zijn verschillende boskamers, waarin steeds een ander zintuig centraal staat. Ga bijvoorbeeld spoorzoeken als een echte wolf. Proef de appels van sneeuwwitje. En trek je schoenen uit en struin op het blotevoetenpad tussen de bomen door. Ook zijn er voelvakken met allerlei materialen uit de natuur.

Van theater tot knutselen

Er is een verhalenverteller, er worden mooie boeken voorgelezen en twee keer deze middag is er de theatervoorstelling ‘De wolf is terug’ van theatermaker Harro van Lien. Verder kunnen de kinderen zelf een heerlijk ruikend geurzakje maken. Of samen met kunstenaar Michael Graman een wolf knutselen.

Praktisch

Het Zomerfestival is van 12.00 tot 16 uur. Toegang tot het festivalterrein is gratis. Ook de theatervoorstelling is gratis te bekijken. Voor deelname aan de verschillende Zintuigenactiviteiten is een strip per activiteit te koop (€2,00) of een algemeen toegangsbewijs voor alle activiteiten (€6,00). Deze is verkrijgbaar bij de kassakraam, voor het gebouw van Stad & Natuur (Kemphaanstraat 1). Kijk voor meer informatie over het Zomerfestival op www.stadennatuur.nl.