ALMERE - Zondag 11 juli van 12.00-16.00 uur organiseert Stad & Natuur met Imkervereniging Zuid Flevoland de bijen- en insectendag. Om 12.30 uur opent wethouder Jan Hoek de buzzzhalte en de vernieuwde bijentuin van Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Verder zijn er leuke workshops, een speurtocht over biodiversiteit, bijenpraatjes en nog veel meer.


De middag start met de opening van de buzzzhalte en vernieuwde bijentuin door wethouder Hoek. De buzzhalte is een educatief element die twee doelen dient. Aan de ene kant is het een bijenhotel die wilde bijen nestgelengheid geeft. Aan de andere kant bevat het veel informatie over de bijenvolken in de tuin, wilde bijen en het verschil tussen bijen, wespen en hommels. Hierdoor kunnen bezoekers van de tuin en schoolklassen ontzettend veel leren over het nut van de bij. Deze toevoeging aan de opgeknapte bijentuin van Stad & Natuur is gesponsord door allGo, de busvervoerder van Almere. AllGo wil graag de ontwikkeling van Almere als groene stad versterken en versnellen. Dankzij de vele gereden groene kilometers in Almere heeft allGo voor Stad & Natuur deze buzzzhalte kunnen realiseren. BIJzonder bedankt OV-reizigers!

Tijdens de Bijen- en insectendag van Stad & Natuur en de imkervereniging zijn er verschillende activiteiten te doen. Bezoekers kunnen kennis maken met allerlei zaken rondom de bijenstal op de Kemphaan. Twee imkers geven doorlopend bijenpraatjes. Kinderen kunnen een bijendans leren of creatief aan de slag gaan met het thema bijen bij workshops van KLEURinCULTUUR. Ook zijn er speciale bijen- en insectenskelters. Ook wordt er een demonstratie honing slingeren gegeven en zijn er beperkt potten honing te koop.

Daarnaast heeft de Imkervereniging een fietsroute uitgezet langs een aantal imkers die graag meer vertellen over de bijenkasten en hun bijen! De route gaat door Nobelhorst, Oosterwold en door het Almeerderhout. De route vind je op de website van Stad & Natuur.

Deze dag is gratis te bezoeken. Alleen voor deelname aan een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd in de vorm van een strip (€6,00 voor 5 strippen/€1,50 per losse strip). De honing wordt verkocht voor € 5,00 per pot van 450 gram of €3,00 voor een pot van 250 gram, maximaal 1 pot per keer. Kijk voor meer informatie over de Bijen- en insectendag op www.stadennatuur.nl.

Stad & Natuur en de Imkervereniging Zuid Flevoland zetten zich in voor de bijen. Bij Stad & Natuur zijn de bijen een vast thema in de programmering voor zowel scholen als bezoekers.