ALMERE - Op zaterdag 25 mei 2019 tussen 10.00 en 17.00 uur wordt voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Diverse landelijke en regionale hulpdiensten laten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt en hoe zij samenwerken. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, want ook voor kinderen is er van alles te beleven. De toegang is gratis. Het interactieve evenement wordt in Almere Centrum gehouden.

De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar. Het hoofdthema voor dit jaar is cyberveiligheid. Wil jij ook in een brandweerauto zitten, horen wat militairen doen, wat het werk van een politieagent inhoudt en nog veel meer? Mis het niet en wees er bij op zaterdag 25 mei!

Programma Esplanade
10.00 uur: Start
10.15 uur: Reddingsbrigade Nederland
10.30 uur: Multi-demo brandweer, politie, GGD en Rijkswaterstaat
11.00 uur: Defensie
11.30 uur: Sambaband Douane
12.00 uur: Opening
12.15 uur: Multi-demo
12.45 uur: Reddingsbrigade Nederland
13.00 uur: Defensie
14.00 uur: Cybercrime / brandveilig leven
14.30 uur: Reddingsbrigade Nederland
14.45 uur: Multi-demo
15.15 uur: Cybercrime / brandveilig leven
15.45 uur: Defensie
17.00 uur: Einde

Schipperplein
Veiligheidsmuseum PIT is op 25 mei van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor bezoekers. Beleef hier de wereld van politie, brandweer en ambulance.

Brouwerstraat
Veiligheid op de weg staat centraal bij VVN en ANWB.

Weerwater
Reddingsbrigade en hulpdiensten in actie. Tevens kan je beleven hoe het is om te varen op de oude blusboot Jan van der Heyde II.

Esplanade
Er zijn demo’s van de samenwerkende diensten. Er is van alles te doen bij de Koninklijke Marechaussee, Landmacht, Marine, DARES, politie, brandweer, ambulance, Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat. ROC Flevoland geeft info over haar opleidingen op het gebied van Veiligheid. Doorlopende demonstraties als de duiktank, klimtoren, Paw Patrol, bekijken van voer- en vaartuigen. Durf jij de escaperoom te betreden of de veiligheidscontainer, waarin je kunt ervaren wat je nog ziet als er thuis brand uitbreekt?

Forum
Ontdek de wereld van handhaving, en veiligheid in en om je huis. Laat je informeren over projecten over veiligheid in de buurt (buurtwacht).

De Diagonaal en Schutterstraat
Informatiemarkt van verschillende (hulp)diensten over hun werk en werving van personeel.

Grote Markt
Kinderactiviteiten en optreden van de big band van de Douane.

Stationsplein
Veiligheid in het openbaar vervoer met de NS en een concert van St. Hubertus om 14.00 uur.

Koetsierbaan
Jeugdbrandweer en brandweervoertuigen. Brandweer Flevoland laat hun nieuwe wagens zien (en die kun je van binnen bekijken).

Wandelpromenade en Meeresteinkade
Koninklijke Marechaussee. Durf jij het op te nemen tijdens Kinder ME tegen echte agenten?

Deelnemende partijen
Deelnemende partijen zijn: Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, politie, brandweer, GGD, Rijkswaterstaat, Dares, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, ROC Flevoland, CCV, PIT Veiligheidsmuseum, gemeente en partners op het water met onder meer de Reddingsbrigade Nederland.