ALMERE - Met een smartphone kun je de prachtigste natuurfoto's maken. Maar waar moet je precies op letten? Hoe maak je een foto spannend? In de workshop 'Fotografeer de zomer met je mobiel’ van Stad & Natuur leren de deelnemers de fijne kneepjes van het vak van professionele fotograaf.

Elk seizoen organiseert Stad & Natuur een workshop fotografie met de mobiele telefoon. Zondag 19 juni staat de zomer op Stadslandgoed de Kemphaan centraal. In tweeënhalf uur neemt fotograaf Erwin Budding de deelnemers mee in de wereld van de smartphonefotografie. Hoe zorg je dat je gevoel overkomt op de foto? Wat maakt een foto spannend om naar te kijken? En hoe bewerk je een foto op je mobiel?

Tentoonstelling
Naast uitleg over de theorie is er volop gelegenheid om de natuur op de Kemphaan vast te leggen. Na afloop worden de resultaten van alle deelnemers besproken. Bovendien wordt van iedereen de mooiste foto groot afgedrukt en aan het eind van het jaar tentoongesteld bij Stad & Natuur.

Voor wie?
Iedereen van 8 t/m 100 jaar kan meedoen. Kinderen t/m 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Praktisch
De workshop is op zondag 19 juni van 13.00 tot 15.30 uur bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan (Kemphaanstraat 1, Almere). Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een mobiele telefoon. Deelname kost € 10,00 per persoon. Tickets zijn te bestellen via www.stadennatuur.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze workshop.