ALMERE - Stad & Natuur organiseert zaterdag 9 december op het Almeerderstrand voor de tweede keer het Winterfeest. Want waarom zou strandplezier alleen voor de zomer zijn? De locatie tussen het atelier van StrandLAB en strandrestaurant Poortdok is sfeervol verlicht. Er branden gezellige vuurtjes en voor jong en oud is er tussen 15.00 en 19.00 uur van alles te doen.

Er zijn workshops sneeuwpoppetjes knutselen en vogelvoer maken. Ook kunnen bezoekers hun eigen scrub bereiden. Iedereen kan meedoen met de leukste oudhollandse spelletjes. En daarna is het tijd om te relaxen bij een mooi verhaal of een muziek- of theateroptreden. Ook kun je nog een eigen lichtkunstwerk maken! Wie lekkere trek heeft gekregen, kan boven het kampvuur een knapperig broodje bakken. Een uitgebreidere maaltijd is ook mogelijk: Restaurant Poortdok verzorgt een Winterfeesthap en glühwein.

Praktisch Het Winterfeest is gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig. De activiteiten zijn deels buiten op het strand, deels in tenten en deels in het atelier van StrandLAB, dus warme kleding is aanbevolen. De locatie van Stad & Natuur is te vinden op het Almeerderstrand aan de IJmeerdijk 1B, naast StrandLab Almere en Strandrestaurant Poortdok. Kijk voor meer info op www.stadennatuur.nl/almeerderstrand