ALMERE - Op donderdag 8 december 2022 ontving Flevolands muzikaal zangtalent Jaïnda Buiter uit Almere een bedrag van 5000 euro vanuit het Han Lammers Fonds in De Nieuwe Bibliotheek in Almere. De beurs werd uitgereikt door Leen Verbeek, commissaris van de Koning van de provincie Flevoland en voorzitter van het Han Lammers Fonds.


Toekomstplannen Jaïnda

Met het bedrag van de beurs gaat de 19-jarige Jaïnda in januari de studio in voor opnames. "Dan komt mijn droom uit om mijn muziek in eigen beheer uit te brengen en kunnen jullie horen wat ik heb gemaakt", bevestigd een enthousiaste Jaïnda. Ze componeert en zingt haar liedjes zelf. Op deze manier wil ze haar plek innemen in de muziekwereld als singer-songwriter. Voorafgaand aan de uitreiking zong ze zittend achter de piano onder meer haar eigen geschreven nummer 'Lighthouse' van zo'n vier jaar geleden. Daarna volgde het prachtige 'Colour-Blind' dat door haar broer werd geschreven en tijdens haar eerste optreden ook door hem werd begeleid op de gitaar. Haar stem is om kippenvel van te krijgen en hoewel Jaïnda haar eigen Jazz-stijl heeft zou je haar makkelijk kunnen vergelijken met Norah Jones.

Waarom het Han Lammers Fonds

Tijdens de uitreiking van de beurs sprak Leen Verbeek over het belang van werken aan de ontwikkeling van onze Flevolandse cultuur. "We zijn na al die jaren nog steeds bezig met het opbouwen van Flevoland op het gebied van onder meer woningbouw, natuur en economie. Daar hoort ook het werken aan het ontwikkelen van onze cultuur bij. Ik vind dat we zelf nog een beetje achterlopen. Dat willen we graag veranderen maar dat moet ook uit de samenleving komen, uit de mensen in Flevoland zelf. Zij kunnen de culturele draad oppakken en net als Jaïnda die een culturele begaafdheid hebben hier op een eigen manier vorm en inhoud aan geven. Mijn voorganger, commissaris Han Lammers had ook gevoel voor het stimuleren van cultuur in Flevoland, vandaar het ontstaan van het Han Lammers Fonds. Om mensen te prikkelen door te gaan die in zichzelf geloven, net als Jaïnda. En ik weet dat de beurs een druppel op de gloeiende plaat is maar het kan ook net een zetje geven."

Het fonds is opgericht bij het afscheid van de eerste commissaris van de Koningin van Flevoland: Han Lammers. Door toekenning van beurzen, levert het Han Lammers Fonds jaarlijks een bijdrage aan de versterking van cultureel talent in Flevoland.