ALMERE - De Sterrenwacht Almere verzorgt zondag 10 maart de Wilde Weetjes in natuurbelevingcentrum de Oostvaarders! Het onderwerp is Spectroscopie. Een mini-college voor kinderen van 7 jaar en ouder over de verschillende aspecten van licht.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar is heel eenvoudig uit te leggen. Je zou denken dat licht wit is, maar dat klopt natuurlijk niet. Als je naar de regenboog kijkt, dan zie je uit hoeveel kleuren licht eigenlijk bestaat. En dat noem je een spectrum. Zo heeft eigenlijk alles een eigen spectrum tot en met sterren en planeten aan toe. De vrijwilligers van de Sterrenwacht zullen precies uitleggen hoe dit zit tijdens de Wilde Weetjes.

Bij de Wilde Weetjes ga je niet alleen luisteren, maar ook zelf ervaren! Bijvoorbeeld kijken naar het verschil tussen een Led-lamp en een spaarlamp. Daarna gaan de kinderen een spectroscoop maken, waarmee ze opnieuw naar de lampen gaan kijken.

De Sterrenwacht heeft nog een leuk extraatje in petto. Ze nemen een zonnetelescoop mee. Door een speciaal filter is het mogelijk direct naar de zon te kijken en als de zon actief is, dan kun zonnevlekken en zonnevlammen zien.

Een mini-college voor kinderen vanaf 7 jaar, om samen met hun ouder(s) naar toe te gaan. De kosten voor de Wilde Weetjes zijn €3,00 per persoon (ook ouders/begeleiders) bij online reserveren. Ter plekke kost een kaartje € 4,00 (alleen pinbetaling mogelijk).

Kom naar de Wilde Weetjes, dan weet je meer. Reserveren kan via www.stadennatuur.nl.