ALMERE - Zondag 4 november is een dag om met het gezin op pad te gaan naar Stad & Natuur. Kom naar de Wilde Weetjes over griezelbeestjes in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders of ontdek hoe licht werkt in de Glow Show in het Klokhuis!


Wilde Weetjes over griezelbeestjes
Harige spinnenpoten, krioelende maden, glibberende wormen veel mensen zijn bang voor dit soort dieren. Maar waarom eigenlijk? Ze zijn vaak erg belangrijk voor de mens. Dus tijd om eens wat meer te leren over griezelbeesten als spinnen, sprinkhanen, wormen, maden en slangen. Want hoe meer je weet over dieren, hoe kleiner je angst vaak wordt! Jacco Steendam, de natuurdetective, vertelt tijdens het college waarom we niet bang hoeven zijn en daarna gaan we ze eens van dichterbij bekijken onder binoculairs: wat zijn ze eigenlijk mooi! En wie weet durf je ze straks wel aan te raken! De kosten voor de Wilde Weetjes: €3,00 bij online reserveren via www.stadennatuur.nl, €4,00 ter plekke per persoon. Als je ook direct een kaartje koopt voor de Wilde Weetjes van 20 januari over het ontstaan van nieuwe soorten, betaal je € 5,00 voor 2 Wilde Weetjes. Reserveer via www.stadennatuur.nl.

Glowshow in het Klokhuis
Hoe onze omgeving er uitziet in wit licht, zoals zonlicht, dat weten we wel. Maar ziet alles om ons heen er ook nog zo uit wanneer we er met gekleurd licht op schijnen? Hoe verandert onze waarneming in ander licht, hoe werkt glow-in-the-dark en hoe kun je je eigen schaduw vangen? Je ontdekt het tijdens Glow Show onder leiding van de professor van Mad Science!Heb je je wel eens afgevraagd of er een alternatief is voor de ouderwetse zaklamp? Ga aan de slag met luminol en andere chemicaliën om een chemische zaklamp te maken! Ow en…die kun je niet mee naar huis nemen. Aan het eind van het experiment begrijp je wel waarom! Deze activiteit is voor kinderen vanaf 7 jaar en de tickets kunnen gereserveerd worden via www.stadennatuur.nl voor €2,00!

Kijk voor meer activiteiten en evenementen van Stad & Natuur, op één van de 8 locaties, op www.stadennatuur.nl of op onze Facebookpagina!