ALMERE - Almere is een nieuwe, bewegwijzerde wandelroute rijker, de ‘Hans Prins Route’. Startpunt zijn het nieuwe VVV servicepunt in Almere Buiten en Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. In de zomermaanden kan er ook gestart worden bij Camping Waterhout. De route is vernoemd naar Almeerder Hans Prins, als eerbetoon voor al zijn inspanningen om Almere op de kaart te zetten als wandelstad. Door de coronamaatregelen kon Hans Prins niet persoonlijk door de wethouder in het zonnetje worden gezet. Een mooie bos bloemen én een routebordje werden hem daarom digitaal door de wethouder aangeboden:

https://vimeo.com/466192077


Van 2009 tot 2018 organiseerde Prins jaarlijks de Almeerdaagse, een zesdaags wandelevenement door de stadsbossen en het waterrijke polderlandschap, langs de moderne architectuur én natuurlijk de Oostvaardersplassen. Na drie jaar won het evenement de derde prijs in de categorie ‘Beste regio-evenementen algemeen’ van de stichting Nationale Evenementen Prijzen.

“Ik hoop dat veel Almeerders en bezoekers van buiten de stad de bewegwijzerde wandelroute gaan volgen. Wandelen is gezond en je leert de stad op een andere manier kennen. De Hans-Prins-Route is een kroon op het werk van Hans. Wij willen hem met deze wandelroute bedanken voor al zijn inspanningen om Almere als wandelstad landelijk op de kaart te zetten,” aldus Maaike Veeningen, wethouder Economische Ontwikkeling en Toerisme in Almere. Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en VVV Almere, vult aan: “De Gemeente Almere heeft zijn favoriete wandelroute van ruim 20 kilometer bewegwijzerd; Almere City Marketing heeft er een flyer van gemaakt. Deze is gratis verkrijgbaar bij diverse toeristische locaties in de stad. De maand oktober staat bekend als wandelmaand. Een goede reden om deze wandeltocht uit te proberen. Later dit jaar verschijnt er bij VVV Almere een wandelgidsje met daarin nog vier wandelingen door Hans Prins uitgekozen.”

De Hans Prins-wandelroute is gratis verkrijgbaar bij VVV Almere aan De Diagonaal 199 in Almere Centrum, bij het VVV infopunt in de bibliotheek aan het Baltimoreplein 112 in Almere Buiten en bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. De laatste twee locaties zijn tevens startpunt van de route. In de zomermaanden is de wandeling ook bij Camping Waterhout verkrijgbaar. Dan kan er ook vanaf die locatie gestart worden.


Meer info: www.visitalmere.com