ALMERE - Wethouder Roelie Bosch heeft woensdag 17 juni het basisschoolprogramma van Stad & Natuur voor schooljaar 2020-2021 aan directeur Yvonne Penne van Sterrenschool het Universum overhandigt.

Elk voorjaar ontvangen Almeerse scholen het jaarprogramma voor het komende schooljaar, met het aanbod voor natuur- en milieueducatie in Almere. Dit jaar kunnen de scholen onder andere een keuze maken uit diverse activiteiten bij boeren uit Almere en de directe omgeving. Denk hierbij aan een ‘Kijkje in de kas’ van Onze Volkstuin in Almere Buiten, ‘Van graan tot poffertje’ bij de Stadsboerderij op de Kemphaan, ‘De boer op bij diverse boeren in de polder en ‘Appels met peren vergelijken’ bij Fruithal Smits in Zeewolde. Met deze lessenserie is voor elke groep een activiteit te kiezen waarmee de groepen leren hoe voedsel lokaal geproduceerd wordt voor het op hun bord belandt.

Samen met de gemeente Almere en het Upcyclecentrum is er ook een heel scala aan activiteiten rondom het thema Afval=GrondsTOF. Leerlingen ontdekken hierbij over het hergebruik van afval, waarom dit zo belangrijk is en welke bijdrage ze zelf kunnen leveren. De groepen kunnen bijvoorbeeld op ‘Afvalexpeditie’ bij het Upcyclecentrum, of ‘De wereld achter je spijkerbroek’ ontdekken en aan de slag met ‘Zwervend afval’.

Voor het schooljaar 2019-2020 heeft Stad & Natuur circa 20.000 leerlingen ingeschreven voor het educatieve aanbod. Helaas is door Covid-19 een deel van het aanbod te komen vervallen. De reacties van de scholen voor komend schooljaar zijn gelukkig positief, ook omdat een groot deel van het aanbod buiten plaats kan vinden en er uiteraard ook van alles op school en in de schoolomgeving mogelijk is. Stad & Natuur werkt voor dit aanbod samen met diverse partners uit de stad zoals Collage-Almere, allerlei boeren, Staatsbosbeheer, Het FlevoLandschap, Almeerse cultuurmakers en zzp-ers.

Via www.stadennatuur.nl/inschrijven kunnen scholen inschrijven op de nieuwe activiteiten.