ALMERE - Zondag 11 juli opende wethouder Jan Hoek de buzzzhalte die mogelijk is gemaakt door busmaatschappij allGo en de vernieuwde bijentuin van Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Dit gebeurde tijdens de Bijen- en insectendag die georganiseerd werd.

De buzzzhalte is een educatief element die twee doelen dient. Aan de ene kant is het een bijenhotel die wilde bijen nestgelegenheid geeft. Aan de andere kant bevat het heel veel informatie over de bijenvolken in de tuin, wilde bijen en het verschil tussen bijen, wespen en hommels. Hierdoor kunnen bezoekers van de tuin en schoolklassen ontzettend veel leren over het nut van de bij. Deze toevoeging aan de opgeknapte bijentuin van Stad & Natuur is gesponsord door allGo, de busvervoerder van Almere. AllGo wil graag de ontwikkeling van Almere als groene stad versterken en versnellen. Dankzij de vele gereden groene kilometers in Almere heeft allGo voor Stad & Natuur deze buzzzhalte kunnen realiseren. BIJzonder bedankt OV-reizigers!

Ook benieuwd naar de buzzzhalte? Kom gauw kijken bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1 in Almere.