ALMERE - Wethouder Haak, van onderwijs, heeft op woensdag 22 mei de doe en beleef expo ‘Nachtbrakers, uilen van de wereld’ bij Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan geopend. Leerlingen van groep 3 van basisschool ’t Zonnewiel gaven de wethouder een rondleiding door deze nieuwe expositie en gaven hiermee het startsein voor 4 maanden lang uilen op Stadslandgoed de Kemphaan.

“Dit voorjaar wordt de tentoonstelling bezocht door zo’n 400 leerlingen uit het Almeerse basisonderwijs. We hebben al een paar groepen gehad en zij zijn razend enthousiast” aldus Willemijn Huizenga, educatief medewerker van Stad & Natuur. Voor groep 1 t/m 8 is er een uitdagend en interessant programma waarbij vooral de prachtige uilen die te bekijken zijn veel aandacht krijgen van de leerlingen. Ook de buitenspeurtocht wordt enthousiast ontvangen door de jonge deelnemers. “Scholen die nog interesse hebben in deelname aan dit unieke programma kunnen contact opnemen met Stad & Natuur. Samen zoeken we graag naar een geschikt roostermoment” zo vertelt Willemijn.

Dit voorjaar konden basisscholen en bso’s deelnemen aan een ontwerpwedstrijd van de uilenkast. Basisschool de Klaverweide heeft gewonnen met hun prachtig gekleurde ontwerp. Hun ontworpen kast wordt momenteel in het echt gemaakt en aan het einde van dit schooljaar opgehangen en onthult in het Vroege Vogelbos.

Deze zomervakantie is de uilententoonstelling geopend voor het publiek. Zij kunnen op eigen gelegenheid de tentoonstelling bekijken en de speurtocht doen. Meer informatie over de doe en beleef expo en het educatieve programma van Stad & Natuur staat op www.stadennatuur.nl.