ALMERE - Wethouder Bosch heeft samen met directeur/bestuurder van Stad & Natuur Liesbeth Bronkhorst en leerlingen van de Aurora het schooljaar geopend door de huisdieren leskist te overhandigen. Deze leskist is dit schooljaar nieuw toegevoegd aan het aanbod van Stad & Natuur en is tot stand gekomen in samenwerking met Dierenkliniek Blommaart en Dierenasiel Almere.

Stad & Natuur heeft het schooljaar 2021-2022 geopend met wethouder Bosch met het overhandigen van een nieuwe leskist met het thema huisdieren. In coronatijd zijn huisdieren extra onder de aandacht gekomen. Veel Nederlanders kozen ervoor om een gezelschapsdier in huis te nemen in de tijden dat we in een lockdown zaten. Daarom hebben Stad & Natuur, Dierenkliniek Blommaart en Dierenasiel Almere samen een leskist ontwikkelt om kinderen van groep 3 t/m 6 spelenderwijs kennis te laten maken met alles dat komt kijken bij het hebben van huisdieren.

Welk huisdier past er bij jou? Wat heeft het huisdier nodig? Een kom, een mandje of een kooi? En wat eet jouw huisdier? En natuurlijk: wat moet je doen als jouw huisdier ziek wordt? Voordat de leskist werd overhandigd heeft Stad & Natuur dierverzorger Amy Bos een ‘konijnenpraatje’ gehouden voor de aanwezige leerlingen. Zij vertelde over de Vlaamse reuzen die zij voor deze gelegenheid had meegenomen. De leerlingen hebben enthousiast geluisterd en veel geleerd.

Komende tijd gaan de klassen van de Aurora aan de slag met de leskist. Ben je enthousiast en wil je deze leskist ook op jouw school? Kijk dan op www.stadennatuur.nl/inschrijven