ALMERE - Van 7 - 16 uur zijn er tal van activiteiten voor kinderen (12 -16 uur) en volwassenen. Van 7:00 tot 16:00 zijn er tal van activiteiten voor volwassenen en voor kinderen. De kinderactiviteiten starten om 12:00. De dag is er voor beginnende natuurliefhebbers maar ook voor doorgewinterde vogelaars.

Er is een uitgebreid programma met (foto)excursies in het afgesloten gebied van de Oostvaardersplassen, lezingen (van o.a. de bekende vogelexpert Nico de Haan), workshops en een foto expositie. Daarnaast is er een informatiemarkt met o.a. info over verrekijkers en het ringen van vogels. Kinderen kunnen op vogelsafari, vogelhuisjes timmeren of ganzenveerpennen maken.

De toegang tot het evenement is gratis. Sommige activiteiten kosten € 5 - € 10 (waarbij de kosten voor een workshop tot € 45 kunnen oplopen.) De natuurschilderworkshop kost € 45,-

Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen en auto's. U vindt het evenement aan de Oostvaardersbosplaats 1, bereikbaar vanaf de Buitenring in Almere Buiten.