ALMERE - Van maandag 16 tot en met 27 oktober werkt de provincie aan de aansluiting van de Tussenring op de Hogering.


Tijdens de werkzaamheden zijn de toeritten naar de Hogering en Buitenring op de volgende data gesloten:

  • Maandag 16 en dinsdag 17 oktober van 21.00 tot 06.00 uur de Tussenring vanaf de Vrijheidsdreef tot aan de Hogering. De Hogering vanaf de Markerdreef tot aan de Polderdreef.

  • Maandag 16 oktober 06.00 uur t/m vrijdag 21 oktober 22.00 uur toerit naar de Hogering.

  • Maandag 23 oktober 06.00 uur t/m vrijdag 27 oktober 22.00 uur toerit naar de Buitenring.

Verkeer van en naar bedrijventerrein De Vaart kan via de A6 richting de Buitenring rijden. De omleidingen staan op borden langs de weg aangegeven.

Beperkte toegang kruispunten Hogering en Buitenring N702 dit weekend

Van vrijdag 13 oktober 21.00 uur t/m zaterdag 14 oktober 23.00 uur is er beperkte toegang naar de kruispunten van de

Buitenring - Grote Vaartweg/Polderdreef en de kruising van de Hogering-Markerdreef.

Dit betekent dat autoverkeer en regulier transport via één rijbaan in en één rijbaan uit kan rijden, waarbij enkel rechtsaf de Buitenring op richting Amsterdam beschikbaar is. Om richting Lelystad te gaan, kunt u via de Tussenring bij de A6 komen. Het is niet mogelijk om met bijzonder transport de beschikbare rijbanen op te komen. Mogelijk zorgt dit voor meer reistijd.

De kruising Hogering – Markerdreef is komend weekend vanaf de Markerkant volledig gesloten. De omleiding loopt via de Muziekdreef.

Werkzaamheden Tussenring ter voorbereiding op 2024

De werkzaamheden aan de aansluiting van de Tussenring op de Hogering zijn maatregelen die ter voorbereiding zijn op het verdubbelen van het aantal rijstroken in 2024. Uit onderzoek blijkt dat de huidige aansluiting onvoldoende capaciteit biedt voor het verkeer dat de Hogering wil oprijden vanaf de Tussenring. Door de toevoeging het aanleggen van extra rijstroken komt er in de toekomst een vlottere doorstroming op de Hogering.

Groot onderhoud Hogering en Buitenring

De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud op de Hogering en Buitenring (N702) tussen de kruising Grasweg en de kruising Polderdreef – Grote Vaartweg. De tussen- en deklagen asfalt en de geleiderails worden vervangen. Daarnaast wordt het beton van bruggen en viaducten hersteld en de voegen vervangen. De verwachting is dat het werk op 27 november klaar is.

Meer informatie

Bezoek www.flevowegen.nl/N702 of stel uw vraag via info@flevowegen.nl.