ALMERE - Aankomend weekend zal de zomervakantie in het noorden van het land officieel van start gaan. En dat vier je met de leuke activiteiten die er te doen zijn in Almere! In Corrosia kun je de succesvolle film Bohemian Rhapsody zien, de recente film van Queen. Daarnaast organiseert KAF voor het eerst ‘Da Bounce Movie Night’ waar je kunt genieten van 2 fantastische urban movies die bijna nooit te zien zijn in Nederlandse bioscopen. Als je liever buiten bent, kun je mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand tijdens de StrandLAB gebiedswandeling en van alles leren over de omgeving. Stad en natuur organiseert zondag de Bijen- en insectendag met leuke en creatieve workshops. Je kunt ook kiezen voor het Ouder- en kindfestival op het Arnhemplein en deelnemen aan verschillende leuke activiteiten. Om uiteindelijk af te koelen van al die activiteiten kun je de lekkerste ijsjes eten bij de plekjes die je in de tips hieronder kunt vinden. Fijn weekend!


Weekendagenda 12, 13 en 14 juli


Film: Bohemian Rhapsody (12+)
De film 'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht en al snel weet door te breken. Deze speelfilm over de Britse rockband Queen is cultuurgeschiedenis. Frontzanger Freddie Mercury met zijn typische snor, spiegelbril, wit hemdje en bereik van vele octaven vocht tegen stereotypes (we will rock you!) en groeide uit tot een wereldwijd geliefde entertainer. Op vrijdag 12 juli in Corrosia kun je deze succesvolle film over Freddie Mercury en de band Queen komen zien.

Da Bounce Movie Night
Op vrijdag 12 juli kun je in KAF voor het eerst genieten van 'Da Bounce Movie Night'. Tijdens Da Bounce Movie Night geniet je van 2 fantastische urban movies; deze films zijn bijna nooit te zien in de Nederlandse bioscopen. Da Bounce Movie Night is je enige kans om deze films op groot scherm te zien! Een avondje lekker film kijken, maar dan in Da Bounce stijl! Dat is iets wat je ECHT moet meemaken!

StrandLAB gebiedswandeling
Wandel op zaterdag 13 juli mee met stadsgids Marie-Josée over het Almeerderstrand en leer meer over de bijzondere architectuur die de omgeving van het Almeerderstrand rijk is. Onderweg hoor je alles over StrandLAB, de nieuwe culturele broedplaats van Almere, over de bakermat van theatergezelschap Vis à Vis, over het ontstaan van het duinlandschap en over het mooiste strand met schaduwbomen van de polder, uitzicht op Amsterdam en een prachtige zonsondergang boven het Markermeer. Zeker een wandeling die je bij zal blijven.

Bijen- en insectendag
Leer alles over bijen op de Bijen- en insectendag op zondag 14 juli a.s. bij Stad & Natuur. De Imkervereniging organiseert i.s.m. Stad & Natuur de bijen- en insectendag op Stadslandgoed de Kemphaan. De activiteiten vinden plaats op de locatie van Stad & Natuur (Kemphaanstraat 1) en bij de bijenstal. Kom luisteren bij de Bijenpraatjes, bezoek de tentoonstelling ‘Wilde Bijen’, neem een kijkje bij de demonstraties honing slingeren en koop meteen een potje vers geslingerde honing of doe mee met leuke creatieve workshops!


Ouder- en kindfestival
Kom jij op zondag 14 juli ook naar het Ouder- en kindfestival op het Arnhemplein? Ouders en kinderen kunnen samen aan verschillende activiteiten deelnemen. Er is van alles te doen! Sport, spel, kunst, creativiteit, natuur, gezond leven en eten, bewust samen zijn. Deze thema's zorgen voor een rode draad door het programma van het festival.


Ijsjes eten in Almere

IJspressi
Sinds 2010 is IJspressi een begrip in Almere. Je kunt hier terecht voor ambachtelijk gemaakt Italiaans ijs maar ook voor overheerlijke koffie (geschonken op traditioneel Zuid-Italiaanse wijze) , thee, ijskoffie of warme chocolademelk. De ijsjes van IJspressi zijn hoog op smaak en bereid met de mooiste ingrediënten. Het hele proces van ijs en koffie heeft IJspressi in eigen hand. Je kunt bij IJspressi kiezen of je binnen of buiten op het terras gaat zitten. IJspressi is het hele jaar geopend. Naast het bekende filiaal in Almere Centrum, zijn te ook te vinden in Almere Poort en Almere Oostvaarders.

Banketbakkerij Schep
Bij Schep kun je genieten van heerlijk Schepijs! Schep staat garant voor kwaliteit. En dat proef je. Met veel vakmanschap en toewijding voor het vak wordt de winkel in Almere iedere dag voorzien van verse producten. Je kunt bij Schep ook terecht voor het bestellen van taarten. Bij Schep is het altijd feest met de lekkerste taarten, het heerlijkste gebak en ambachtelijk schepijs.

Soof
Op de Grote markt in Almere vind je Soof, de nieuwste ijssalon van Almere. Je kunt hier terecht voor 30 smaken huisgemaakt ijs. Je kunt hier ook terecht voor een goede kop koffie (met gebak), smoothies, cocktails en smaakvolle gerechten. Of ga voor een Crazy shake! Dit zijn over-the-top milkshakes met lekkere thema’s. Ze bestaan uit verschillende soorten ijs, melk, slagroom en veel leuke en lekkere decoraties.