ALMERE - Van vrijdagavond 14 oktober tot maandagmorgen 17 oktober is de Hogering in de richting van de A6 dicht. Na deze weekendafsluiting is het kruispunt met de Pampusdreef (Botterweg) volledig dicht.

Weekendafsluiting 14 tot 17 oktober
De N702 Hogering is dicht tussen de Muziekdreef en de A6. Ook de toerit Argonweg naar de A6 is dicht. De Hogering in de richting van Noorderplassen is wel toegankelijk. De afsluiting duurt van vrijdag 14 oktober 20.00 uur tot en met maandag 17 oktober 06.00 uur.

Omleiding
Verkeer op de Hogering richting de A6 wordt omgeleid via de Muziekdreef, Stedendreef en Havendreef.

Werkzaamheden weekendafsluiting

Tijdens de weekendafsluiting worden er voorbereidingen getroffen om de verkeerssituatie richting de A6 te veranderen.

Gewijzigde verkeersituatie van maandag 17 oktober tot vrijdag 25 november

Na de weekendafsluiting rijden beide richtingen op de nieuwe hoofdrijbaan van de Hogering, door de twee tunnelbakken. Waar op dit moment één rijstrook richting de A6 nog over de tijdelijke weg gaat, gaan per 17 oktober beide rijstroken door de tunnelbakken. Daarmee gaat ook het kruispunt Pampusdreef (voormalige Botterweg) volledig dicht. Verkeer tussen de Muziekwijk en Almere Poort kan omrijden via de A6 of de Elementendreef. Alle vier rijstroken (twee rijstroken per rijrichting) zijn versmald. Door de tijdelijk versmalling, moet in beide richtingen gestaffeld gereden worden. Er geldt een inhaalverbod voor alle voertuigen. Deze situatie duurt tot en met vrijdag 25 november.

Werkzaamheden
Na de weekendafsluiting wordt de tijdelijke weg verwijderd en ruimte gemaakt voor de nieuwe rijbaan richting de A6. De derde rijstrook wordt aangelegd en er wordt ook gestart met de toe- en afritten van de Botterweg en de Neonweg. Naar verwachting kan in deze periode het werk aan de toe- en afrit Hollandsedreef worden afgerond zodat deze half november gedeeltelijk opengesteld kunnen worden. Dit betekent dat het verkeer vanaf de A6 via de Hogering de Hollandsedreef op kan rijden. Verkeer vanaf de Hollandsedreef kan in noordelijke richting de Hogering op. Andere richtingen zijn nog niet mogelijk.

De komende maanden verandert de verkeerssituatie op de Hogering en de verschillende kruispunten. Het werkt duurt tot 1 februari 2023, daarna gaat de vernieuwde Hogering volledig open voor het verkeer.