ALMERE- Voor de verbreding van de A6 worden verschillende viaducten over de A6 verbreed en vernieuwd.

Dit geldt ook voor het viaduct over de Waterlandseweg, de Waterlandsebrug. Medio februari gaat aannemerscombinatie Parkway6 de liggers voor het nieuwe deel van het viaduct plaatsen. Hiervoor moet de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in de nacht in beide richtingen dicht.

Vier nachten in beide richtingen dicht

De Waterlandseweg is ter hoogte van de A6 in beide richtingen vier nachten afgesloten: vrijdagnacht 16 februari, maandagnacht 19 februari, dinsdagnacht 20 februari en woensdagnacht 21 februari tussen 20.00 uur en 6.00 uur. De op- en afritten van de A6 zijn wel bereikbaar. Deze planning is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Omleidingen

Om van Almere Stad naar Almere Haven te komen (en andersom) kunnen automobilisten gebruik maken van de A6. De op- en afritten Almere Stad (5) zijn bereikbaar en automobilisten kunnen keren bij afslag Almere Haven (4) of Almere Buiten-West (6). Verkeer komend vanuit Amsterdam met bestemming Almere Stad kan keren bij Almere Buiten-West. Verkeer komend uit de richting Lelystad voor de richting Zeewolde, kan keren bij afrit Almere Haven (afrit 4).

Met het plannen van werkzaamheden wordt altijd een afweging gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Omdat we liggers gaan plaatsen boven de Waterlandseweg, is het voor de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker nodig om de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 af te sluiten. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, wordt de weg alleen in de avond en nacht afgesloten. Ons streven is om zo veilig mogelijk te werken, met zo min mogelijk verkeers- en geluidshinder. Helaas is dit niet altijd mogelijk.

In april zal de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 meerdere dagen zowel overdag als ‘s nachts in beide richtingen afgesloten zijn. Er worden dan nieuwe aansluitingen en een nieuw kruispunt aangelegd. Meer informatie over dit werk volgt binnenkort.