ALMERE - Wie aan de herfst denkt, denkt ook aan water. Daarom organiseert Stad & Natuur op zondag 16 oktober bij het Klokhuis het evenement Waterige Herfst. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen meedoen aan verschillende activiteiten in het teken van water, techniek en duurzaamheid. En regent het die middag? Dan gaan alle activiteiten natuurlijk gewoon door!

Er staan verschillende leuke workshops op het programma. Knutsel bijvoorbeeld je eigen lavalamp om de donkere herfstdagen te verlichten. Of maak zelf een waterraket en kijk hoe ver je hem kunt afschieten. Dorst of trek gekregen van alle activiteiten? Maak dan je eigen fruitwater of een smakelijk wetenschappelijk hapje. Natuurlijk mag ook een roetsj van de Klokhuis-glijbaan deze middag niet ontbreken.

Regen?
Een deel van de workshops vindt buiten plaats en een deel binnen. Bij regen worden alle activiteiten naar binnen verplaatst en is er aan het eind van de middag een wedstrijd plassenstampen.

Goed om te weten
Deelname aan de activiteiten is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Alle activiteiten vinden doorlopend plaats, m.u.v. de workshop waterraket maken. Deze start twee keer: om 13.15 uur en om 14.45 uur. Voor deze workshop is een lege plastic fles van thuis nodig.

Meer informatie is te vinden www.stadennatuur.nl