ALMERE - Het motto van de Floriade 2022 in Almere is: Growing Green Cities. In dit kader zijn op vrijdag 13 december Growing Green Spelden uitgereikt aan alle vrijwilligers van Stad & Natuur.

Zij zetten zich met veel enthousiasme in voor een groen en gezond Almere. Om die reden zijn ze genomineerd door Liesbeth Bronkhorst, directeur/bestuurder van Stad & Natuur: “Ik wil de vrijwilligers nomineren die op al onze locaties helpen met het beheren van de groene locaties, het verzorgen van de dieren, het ontvangen van de bezoekers, het begeleiden van schoolklassen, helpen bij evenementen en het promoten van deze locaties. De vrijwilligers staan altijd klaar, door weer en wind. Vol enthousiasme werken zij mee aan een groene, gezonde en duurzame stad.”. De spelden werden uitgereikt door Monique van der Plas en lady Growing Green.

De Growing Green Spelduitreikingen zijn in het leven geroepen om groene en gezonde initiatieven extra in de spotlights te zetten. In Almere dragen inmiddels meer dan 400 mensen van alle leeftijden een Growing Green Speld, omdat zij zich inzetten als ‘groene’ Almeerders. Het idee is dat er in 2022 ook 2022 Spelddragers rondlopen en op vrijdag 13 december zijn daar weer 50 Spelddragers bijgekomen. De vrijwilligers van Stad & Natuur zetten zich met hart en ziel in voor een groen en gezond Almere en vormen zo een belangrijke schakel in het groene netwerk van Almere.

Op 13 december heeft Monique van der Plas, programmamanager van de Floriade, de Growing Green Spelden uitgereikt. Verschillende vrijwilligers van de Kinderboerderijen de Beestenbende en Den Uylpark kregen een speld. Door weer en wind komen zij naar de boerderij om te voeren, de boerderij open te stellen en te helpen bij evenementen. Ook vrijwilligers van de schaapskooi op het Vroege Vogelbos, de dieren op de Kemphaan en de vrijwilligers van de trekkende schaapskudde kregen een speld, vanwege hun, vaak jarenlange, inzet! Tot slot kregen ook educatie- en recreatievrijwilligers een speld uitgereikt voor hun enthousiasme om alle Almeerders, van jong tot oud, kennis te laten maken met alle groene, blauwe en duurzame thema’s.

Elk jaar mogen gemeenten één individueel persoon en drie lokale initiatieven nomineren voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. De educatievrijwilligers van Stad & Natuur zijn dit jaar genomineerd en werden op 4 december in het zonnetje gezet door wethouder Roelie Bosch. Dankzij de inzet van de educatievrijwilligers maken meer dan 20.000 leerlingen per jaar kennis met natuur, dieren, boerderijen, duurzaamheid en milieu. De verkiezing van de Nationale Vrijwilligersprijzen is op 28 maart 2020 in Amersfoort.

Stad & Natuur is voor de verschillende locaties nog op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om je in te zetten op (één van) onze locaties? Kijk dan eens op www.stadennatuur.nl/vrijwilligers.