ALMERE - Een nieuwe taal leren in een nieuw land dat is een enorme uitdaging. Je leert de taal het beste door het meteen toe te passen in de praktijk. De enthousiaste vrijwilligers van VluchtelingenWerk gaan met nieuwkomers op pad om de taal te leren. Vind je het leuk om dit waardevolle werk te doen dan komen we graag met je in contact!

De weg wijzen

Naast de Nederlandse taallessen die nieuwkomers in de eerste acht weken van hun inburgeringstraject volgen, gaat VluchtelingenWerk met ze de praktijk in. Op bezoek bij de bibliotheek, het buurthuis en het gezondheidscentrum. Leren hoe het OV werkt, de weg vragen en oefenen met boodschappen doen. Zo brengen we de geleerde theorie in de praktijk, waardoor de taalverwerving en zelfredzaamheid worden versterkt. Bovendien wordt er meteen kennis gemaakt met de lokale omgeving. Zo voelen de nieuwkomers zich snel thuis in Almere.

Vrijwilligers gezocht!

Voor het project de Brugklas in Almere, onderdeel van de nieuwe Wet Inburgering, zoeken wij enthousiaste vrijwilligers! Wij zoeken praktijkcoaches die op pad gaan, klassenassistenten die ondersteuning bieden in de klas en een coördinator om de klassenassistenten en praktijkcoaches te begeleiden. De tijdsinvestering is 1 a 2 dagdelen. Ben je enthousiast geworden en wil je een bijdrage leveren aan dit mooie project? Of heb je vragen? Neem contact op met Stephanie Vork, e-mailadres svork@vluchtelingenwerk.nl.