ALMERE - De Nieuwe Bibliotheek startte in december 2021 met de pilot Bibliotheek aan Huis. Mensen die zelf vanwege gezondheidsproblemen tijdelijk of niet (meer) naar de bibliotheek kunnen komen, krijgen op verzoek boeken naar hun keuze thuis gebracht. Wanneer de boeken waren uitgelezen, werden ze weer opgehaald. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich voor deze groep klanten in. Met een lidmaatschap van de bibliotheek is de service van Bibliotheek aan Huis voor deze groep een gratis aanbod.

Zelfstandigheid terug

Onlangs is de pilot geëvalueerd en positief beoordeeld door klanten en vrijwilligers. De Bibliotheek aan Huis vrijwilligers geven aan met ontzettend veel plezier op de fiets te stappen om boeken te halen en te brengen. Klanten geven aan dat ze dankzij de service weer een stukje zelfstandigheid terug hebben, zodat ze weer boeken kunnen lenen. Ook kijken ze uit naar het contact met de vrijwilliger, want als daar behoefte aan is, blijven zij langer om bijvoorbeeld even een kopje koffie te drinken.

Aanmelden?

De Nieuwe Bibliotheek heeft daarom besloten om de service Bibliotheek aan Huis te blijven aanbieden. Klanten die zich voor deze service willen aanmelden kunnen bellen met 036-548 60 00 of een e- mail sturen naar bibliotheekaanhuis@denieuwebibliotheek.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl/bibliotheek-aan-huis.