ALMERE - Kinderboerderij den Uylpark, één van de locaties van Stichting Stad & Natuur Almere, is een plek voor iedereen. Dit jaar bestaat de kinderboerderij 10 jaar! Dat vieren we met 10 activiteiten.

Het bijzondere gebouw in het den Uylpark staat er inmiddels alweer bijna 10 jaar. Architectenbureau 70F architecture heeft de kinderboerderij ontworpen en heeft hiermee ook een welverdiende nominatie gekregen voor het World Architecture festival in 2009. Bij de opening in 2008 waren nog niet alle kinderziektes van het terrein en zijn er tijdens de opening schapen ontsnapt. Zij konden pas bij het zwembad weer terug gelokt worden door de beheerder met een emmer brok! Gelukkig is vanaf dat moment alles goed gegaan met de dieren.

De afgelopen 10 jaar hebben vele duizenden bezoekers kunnen genieten van de dieren en het prachtige den Uylpark. Ook zijn er enorm veel vrijwilligers en stagiaires die hun steentje hebben bijgedragen aan deze bijzondere plek in Stedenwijk. Om het 10 jarig bestaan te vieren organiseert Stad & Natuur dit jaar voor verschillende groepen bijzondere activiteiten. Zo hebben oa leerlingen van de international school meegeholpen tijdens NL Doet aan het realiseren van een moestuin en het plaatsten van bankjes. Ook is er dit jaar tijdens het Lentefeest extra groot uitgepakt! Voor scholen in de buurt is er een bijzonder feestelijk programma gemaakt voor kinderen uit groep 1 en 2.

Het houdt niet op met de activiteiten, want op woensdag 20 juni kunnen de kinderen van 3-6 jaar zelf als dieren over de boerderij hobbelen! Presentatrice en actrice Astrid Cattel, heeft een eigen regionale kinder & jeugdtheaterschool gehad en oa bekend als Stand in het RTLprogramma de TV-Kantine, komt met haar enthousiaste karakter en kennis van theater naar kinderboerderij den Uylpark. Zij zal eerst voorlezen uit het prentenboek: ‘we hebben er een geitje bij’. Dit boek gaat over alle dieren van de kinderboerderij waaronder geiten, schapen en varkens. Na het voorlezen is het tijd om zelf in actie te komen: wat voor een geluid maakt een koe? En kan jij rollen als een varken? Deze activiteit start om 14.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig, de activiteit is gratis.