ALMERE - Voel en zie je ook dat de lente begonnen is? De temperaturen stijgen, de bomen krijgen blaadjes én er worden jonge dieren geboren. Het lammetjesseizoen is hiermee officieel geopend op onze kinderboerderijen in Almere Buiten en Almere Stad. Kom jij ook binnenkort langs om de lammetjes te begroeten?

Het eerste lammetje werd geboren op vrijdag 15 maart op Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad. Het brilschaap lam is een rammetje en geniet nu al veel van het buiten zijn. Een brilschaap herken je aan de donkere vlekken rond zijn ogen, wat net lijkt op een bril. Naast dit lam zij er ook nog 3 geitenlammetjes geboren.

Ook op Kinderboerderij de Beestenbende is het lenteseizoen begonnen met de geboorte van verschillende schapenlammeren. Op zondag 17 maart kwam daar het eerste ooitje van 2019 ter wereld, net als op Kinderboerderij den Uylpark is het een brilschaaplam. In totaal zijn er afgelopen week 5 schapenlammeren geboren op de Kinderboerderij in Almere Buiten.

Van dinsdag t/m vrijdag zijn de kinderboerderijen geopend van 10.00-16.30 uur. In het weekend zijn de openingstijden van 14.00-16.30 uur. En wist je dat je op beide kinderboerderijen en door het omliggende park de speurtocht Vinny het Varken kunt doen? Deze speurtocht koop je voor €1,00 op de kinderboerderij of online via www.stadennatuur.nl