ALMERE - De herfstvakantie staat in het teken van de bever bij Stad & Natuur.. Donderdagmiddag 24 oktober organiseert Stad & Natuur een gezellige Bevermiddag voor gezinnen op de Kemphaan met allerlei activiteiten rondom de bever. Van maandag tot en met donderdag kom je meer te weten over de bever door de beverspeurtocht te doen.

Wil jij meer weten over de bever? Dit slimme dier knaagt bomen om met zijn oranje tanden en kan enorme burchten bouwen. Wist jij dat een bever bijzondere sporen achterlaat? Leer alles over de bever en zijn bijzondere trucjes. Leer hoe je een eigen burcht maakt, onderzoek het bijzondere spoor van de bever en bekijk de bever eens van dichtbij.

Bevermiddag
Op donderdagmiddag 24 oktober vertelt de natuurdetective je alles over de bever en neemt je daarna mee op excursie naar de beverburcht op het landgoed, dit start om 13.00 uur en 14.30 uur. Natuurlijk is er ook weer een speurtocht, want er woont een grote beverfamilie op de Kemphaan. De sporen van de bever zijn goed zichtbaar, volg de route en kom beverglijbanen tegen, omgeknaagde bomen, knaagsporen en bekijk stil de beverburcht! De speurtocht kost €1,50 per kind. Deze speurtocht kun je overigens ook op We gaan ook voorlezen over de bever om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur in een gezellig voorleeshoekje. De bever houdt natuurlijk ontzettend van water. Denk daarom met Almere Meet Water mee over een nieuw woord voor water. Proef, kijk, ruik, voel het water en bedenk wat er in je op komt. Om 15.30 uur besluiten we samen welk woord het nieuwe Almeerse woord voor water wordt! Doe een leuke workshop rond het thema bever! De kosten hiervan zijn 1 strip van de strippenkaart van Stad & Natuur of €1,50.

Vooraf hoeft er niet gereserveerd worden, kom gezellig langs tussen 12-16 uur bij Stad & Natuur op Kemphaanstraat 1!