ALMERE - Voiceworks, het van origine Almeerse communicatie en IT-bedrijf gaat verder onder de Enreach-merknaam. Met deze merkwijzigingen versterkt Enreach haar marktpositie zowel in Nederland als in Europa en is wederom een belangrijke mijlpaal bereikt in de realisatie van de integratiedoelstellingen van de snelgroeiende Europese groep.

Voiceworks is opgericht in 2005 door Enreach CEO Stijn Nijhuis, CTO Koen van Geffen en Director Development Egbert Groot en was één van de bedrijven waaruit Enreach ontstond in 2018 met de support van de onafhankelijke investeringsmaatschappij Waterland Private Equity. Wat ooit begon als klein bedrijf op een zolderkamer in Almere, is nu uitgegroeid tot Europees bedrijf met meer dan 1,100 medewerkers en een nieuw kantoor in Almere Duin. Met de naamswijziging van Voiceworks naar Enreach wordt deze groei en nieuwe fase bekrachtigd.

De rebranding creëert nieuwe mogelijkheden, maar tegelijkertijd blijven veel zaken voor partners hetzelfde. Zo houden de partners van Voiceworks en i4IP de mogelijkheid om white label cloud communicatie- en IT-oplossingen aan te bieden en blijft het distributiemodel hetzelfde. Daarnaast houden partners hetzelfde aanspreekpunt voor sales en service. Aanvullend kunnen zij profiteren van toegang tot Europese innovatieve oplossingen voor hun klanten: producten en diensten die de verschillende Europese bedrijven binnen Enreach aan de portfolio hebben toegevoegd, geleverd vanuit één gezamenlijk platform.

Tot slot biedt deze rebranding partners voordelen en mogelijkheden op het gebied van schaalgrootte en ondersteuning bij hun internationale ambities. Door de uitgebreide aanwezigheid in Europa, vereenvoudigt Enreach het proces voor partners om internationaal op te schalen en lokale ondersteuning te krijgen via een van de 25 Europese kantoren.

Internationale ambities en optimale toegang tot innovatie
Om de groei en Europese ambities kracht bij te zetten worden de Nederlandse bedrijven binnen Enreach verder geïntegreerd. Dit betekent dat naast Voiceworks ook i4IP zal worden omgedoopt tot Enreach. De bedrijven DSD, CloudLand en Eazit zijn daarnaast vanaf nu visueel aangemerkt als onderdeel van de groep als ‘part of enreach’.

Een nieuw tijdperk met nieuwe kansen
"Vandaag vieren we de rebranding van Voiceworks en i4IP, die symbool staat voor onze verdere integratie in Enreach. Hiermee kunnen we nog sneller profiteren van de beschikbare middelen, capaciteit en expertise binnen de groep, en recent toegevoegde diensten - zoals chatbottechnologie en cloud contact centers - efficiënter aan onze partners leveren. Ook kunnen we ondersteunende partnerdiensten zoals BI, leads- en marketing-as-a-service naar een hoger niveau tillen. We zijn ontzettend blij en trots dat we de merknaam Enreach nu als onze eigen naam mogen voeren", aldus Terry Aurik, CEO van Enreach Nederland.

"Met de steun van Waterland in 2018 hebben we vijftien bedrijven overgenomen en geïntegreerd en meer dan vijfhonderd collega's toegevoegd, evenals innovatieve nieuwe producten en technologieën. De overgang van Voiceworks en i4IP naar Enreach zorgt ervoor dat we blijven groeien en innoveren en dat we in Nederland geassocieerd worden met dit sterkere, uniforme merk. Het markeert het einde van een prachtig tijdperk voor beide merken, maar ook het begin van een nieuw, veelbelovend hoofdstuk. We kijken uit naar een mooie toekomst," zegt Stijn Nijhuis, CEO van Enreach.