LELYSTAD- Op zondag 15 september is er voor vogel- en natuurliefhebbers van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen. Bezoekers zijn dan van harte welkom op het jaarlijkse Vogelfestival. Ook voor kinderen zijn er dit jaar weer volop leuke activiteiten, waaronder een echte vogelsafari. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur zijn natuurliefhebbers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Het Vogelfestival is het jaarlijkse event voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo kunnen bezoekers tijdens diverse lezingen alles leren over trekvogels en hoe je deze het beste kunt fotograferen met je telescoop (digiscoping). Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuur- educatie. Ook lokale verenigingen als KNNV en Landschapsbeheer Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur in Flevoland. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Naar buiten!
Klaar met de theorie? Dan kunnen bezoekers mee op een van de (wandel)excursies de Oostvaardersplassen, op zoek naar vogels onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer of een van de deelnemende organisaties. De Natuurkok neemt mensen mee op wandeling op zoek naar eetbare planten. Uiteraard volgt er daarna een proeverij. En hoe belangrijk is poep in de natuur? Dat vertelt een medewerker van stichting Ark tijdens een bijzondere ‘poep-excursie’. Voor de echte buitenmensen is er de hele dag door een bushcraft-tent van De Tondel aanwezig.

Speciaal programma voor jonge natuurliefhebbers

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Creatieve, handige kinderen kunnen hun eigen vogelkastje maken of van stukken hout een uil timmeren. Er is een echte vogelsafari waarbij kinderen op zoek gaan naar de vogels van de zoekkaart. Onder begeleiding kunnen mooie bootjes van restmateriaal gemaakt worden. En dit jaar kunnen bezoekers zich op een bijzondere manier laten schminken. De Kleurdoos is aanwezig om te schminken, glittertattoos te zetten, of een tijdelijke air brush afbeelding te plaatsen. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Ben je een echte natuurliefhebber of ben je af en toe in de natuur te vinden voor een wandeling, het maakt niks uit. De verschillende stands kunnen je meer vertellen over hun producten en ervaringen. Fotografeer je graag of zoek je een verrekijker, ben je geïnteresseerd in de natuur of wil je een kijkje nemen in de Oostvaardersplassen, dan is het vogelfestival echt iets voor jou. Bij de aanwezige horeca kun je genieten van een heerlijke lunch of gewoon een lekker kopje koffie.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/vogelfestivaloostvaardersplassen