ALMERE - Door omstandigheden heeft de opening van de nieuwe winkel van viswinkel van de Gebroeders Koning even op zich laten wachten. Maar op zaterdag 23 januari gaan de deuren aan de Schutterstraat echt open.


Geduld
Het geduld van Jan Koning en zijn broer Theo, en dat van hun klanten, is flink op de proef gesteld de afgelopen maanden. Vanwege de aanhoudende Coronamaatregelen lagen de verbouwingswerkzaamheden een tijd stil en de levering van een speciale werkvloer liep om dezelfde reden vertraging op. Die moest bovendien door specialisten worden gelegd en daarna enkele dagen drogen. Maar nu is het dan echt zo ver. De gloednieuwe winkel is af en klaar om trouwe én nieuwe klanten te verwelkomen.

Opening
Vanaf 23 januari is iedereen welkom aan de Schutterstraat 27. Omdat voedingsmiddelen tot de eerste levensbehoefte horen mag Viscircus Gebroeders Koning voor het einde van de lockdown al open. Dat betekent wel dat de opening in eerste instantie bescheiden wordt gevierd. Jan Koning: "Het echte feest bewaren we tot als de pandemie wat meer is beteugeld. Dan is er sowieso meer te vieren. Maar we laten de opening niet geruisloos voorbij gaan natuurlijk. Van 23 tot 31 januari hebben we heel veel leuke aanbiedingen. Het zijn er te veel om op te noemen, maar we gaan ze delen op onze website, Facebook en in Almere Deze Week".

De inrichting in de nieuwe winkel oogt heel fris en gezellig. Het nodigt echt uit wat langer te blijven, en dat kan. Er is een lunchhoek ingericht met een eigen lunchkaart waar klanten na de lockdown de lekkerste gerechten en producten kunnen bestellen en nuttigen. Bijzonder is ook de nieuwe verstoonbank. Jan Koning: "Die is ook in de branche revolutionair en vooral voor klanten echt een extra service. Ze kunnen er bijvoorbeeld zelf hun verse visproducten pakken zonder dat ze die hoeven aan te wijzen. Maar eigenlijk is hij niet te omschrijven. Klanten moeten vooral snel zelf komen kijken. We kijken uit naar hun komst!"

De nieuwe winkel opent aan de Schutterstraat 27 en meet 165m2.