ALMERE - De eerste contouren van Hart van Almere Poort, een zorggebouw met 139 appartementen met bijbehorende huiskamers en dagbestedingsruimtes worden zichtbaar. De bouw is onlangs gestart en dat werd dinsdagmiddag bij de buren, MBO College Poort gevierd.


Er komen 2 gebouwen met 139 zorgwoningen. Zorggroep Almere gaat 115 appartementen huren van eigenaar de Alliantie Ontwikkeling. Humanitas DMH huurt de overige appartementen.

Hart van Almere Poort wordt een thuis voor jong volwassen met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met een PG indicatie (dementie). In de gebouwen zal een divers zorgaanbod beschikbaar zijn. Daarnaast komen er appartementen waar de bewoners gebruik kunnen maken van een woon-zorg arrangement om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen.

Interactie met de wijk, eerste verbinding gelegd

Voor de dagbesteding komt er een grote ruimte aan het Winterspelenplein met onder andere een belevingszone en een restaurant voor de bewoners. De dagbesteding krijgt een directe relatie met de belevingstuin. Dit is niet alleen voor bewoners van het zorggebouw. Vanuit de gedachte waar je leeft, waar je ontmoet, is het een bewuste keuze om deze dagbesteding open te stellen zodat er geen zorgeiland ontstaat. Hart van Almere Poort kan zo een verbindende rol vervullen.

De eerste verbinding met de wijk is tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag gelegd. Leerlingen van de opleiding Leisure and Hospitality van MBO College Poort, de buren van Hart van Almere Poort, ontvingen de genodigden in hun school.

Onder begeleiding van een energieke percussieband werd op de bouwplaats het bouwdoek onthuld.

Homerunhuis

Humanitas DMH gaat in Hart van Almere Poort een ‘Homerunhuis’ starten. Een begeleid wonen traject voor 24 jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een licht verstandelijke beperking die problemen hebben met verschillende onderdelen van het leven. Zij volgen een traject tussen de 2 en 4 jaar met als doel in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen.

Sonja Bossema - Humanitas DMH: "We zijn blij met een centrale plaats voor onze jongeren, waar ze hun eigen plekje hebben om zich te ontwikkelen en waar begeleiding de nabijheid kan bieden die ze nodig hebben"

Integraal ontwikkelteam

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling nemen de ontwikkeling en bouw van de zorggebouwen voor haar rekening. De Alliantie heeft de grond aangekocht, is opdrachtgever en zal de woningen verhuren aan de betrokken zorgpartijen. De ambitie is om in het najaar van 2024 Hart van Almere Poort te kunnen openen voor haar bewoners en gebruikers.