ALMERE - Dit jaar viert Kinderboerderij den Uylpark van Stichting Stad & Natuur Almere Moederdag en het begin van de lente met een bruisend Lentefeest op zondag 12 mei. Van 12:00 tot 16:00 uur transformeert de boerderij in een locatie vol festiviteiten geschikt voor alle leeftijden.

Het Lentefeest start met de magische vertoningen van Angelique in de Magische Moestuin Show, waar bezoekers zich vier keer die middag kunnen laten betoveren door verrassende trucs en verhalen. Tussendoor kunnen families hun creativiteit de vrije loop laten in de Moederdag Workshop, waar kinderen een blijvend cadeau kunnen maken om hun moeder te verrassen en te eren.

Traditie wordt in ere gehouden met Oud Hollandse Spellen, waar gezinnen kunnen lachen en spelen zoals vroeger. Daarnaast is er traditiegetrouw een schaapsscheerder aanwezig voor een demonstratie schapen scheren, waarbij de schapen van hun winterjas worden ontdaan en bezoekers meer te weten kunnen komen over deze fascinerende ambacht.

Een speurtocht over het terrein biedt een avontuurlijke manier om de kinderboerderij te ontdekken, terwijl de verschillende creatieve workshops en de zonnebloemchallenge de bezoekers uitnodigen om hun handen vuil te maken en hun groene vingers te testen. Daarnaast is er een mogelijkheid om bijzondere momenten vast te leggen tijdens de familie fotoshoot, een prachtige manier om deze speciale dag te herinneren.

Praktische Informatie
De toegang tot de kinderboerderij is gratis, hoewel voor sommige activiteiten een kleine bijdrage in de vorm van strippen vereist is. Strippenkaarten zijn beschikbaar op de locatie (€7,50 voor 4 strippen, €2,50 voor een losse strip).

Locatie: Kinderboerderij Den Uylpark, Heerenveenpad 43, 1324 CB Almere. Gezien de beperkte parkeergelegenheid bij Amsterdamweg 1, raden we aan om met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer te komen.